Online-prisen Awwwards anses i dag for en af de fineste af slagsen - og flere danske bureauer og annoncører har kunnet glæde sig over at vinde ved prisuddelingen, siden den blev etableret i 2009.

Der uddeles i alt syv ”of the Year”-priser - og i år er to af vinderne danske: Det drejer sig om UncleGrey og Weber-sitet BBQCultures.com, der har vundet prisen for Site of the Year, samt om Spring/Summer og Beagle - et tilbudsværktøj ejet af Podio og Citrix - der har vundet prisen for Developer Award of the Year.

Og priserne glæder naturligvis hos vinderne: Charlotte Porsager, der er Client Service Director hos UncleGrey, siger:

- Det er fantastisk at brugerne på Awwwards.com har valgt Weber og BBQ Cultures som Website of the Year. Projektet har fra starten været at skabe en innovativ og ambitiøs platform, der kunne bringe Webers mærke DNA i spil på underholdende og uddannende vis. De mange anerkendelser projektet har modtaget øge motivationen for at skabe endnu bedre løsninger i fremtiden.

Også hos Spring/Summer (som du kan se på fotoet fra prisover-rækkelsen her) er der glæde over at være udvalgt som det bedste site set med udvikler-øjne af alle de sites, der er sendt ind til Awwwards:

- For os er det en helt speciel pris, da det var det første site, vi selv producerede 100 pct. Lige fra strategi over koncept, design, UX, photo, illustration, tone of voice og udvikling, og i dette tilfælde er det så programmeringen, der udmærkes. Det er også specielt, da der var hele 27 nominerede ud over årets vindere, siger Pelle Martin, der kreativ direktør - og stifter - af Spring/Summer.

Begge de to præmierede sites har gennem det seneste år vundet stribevis af priser.

I maj var der fx dobbelthæder (Web + Mobile) til UncleGrey ved FWA, ligesom Spring/Summer i samme måned nappede sin FWA nummer 20  .

I juni kom UncleGrey og Weber hjem fra VM i kreativitet i Cannes - Cannes Lions - med både sølv og bronze for BBQCultures.com.

I oktober kunne både UncleGrey/Weber og Spring/Summer/Beagle glæde sig over flotte præstationer ved Lovie Awards.

Og i december sidste år tog UncleGrey/Weber en sølv og tre bronze med hjem fra Eurobest - samt titlen som Website of the Year ved CSS Design Awards.

Awwards.com har i skrivende stund ikke opdateret deres site med vinderne, men herunder kan du se listerne over de nominerede i de to kategorier, der altså gav dansk sejr.

- Site of the Year - vinder UncleGrey/Weber

- Developer Award of the Year - vinder Spring/Summer/Beagle.