Da Friday & Partners gik ind i markedet i 2014, pippede en del i branchen til denne signatur: ”Mon der er plads til dem? Er det ikke bare ren pressehåndtering og medietræning”?

Skeptikerne viste sig at rette bager for smed … eller noget i den dur. Bureauet har omsat for 10 gange mere end i etableringsåret, og de tjener stadig penge. Når et bruttoresultat lyder på 18 mio. kr., hvilket er et plus på 43 pct. i forhold til 2016, og de fire ejere kan notere 1,9 mio. kr. på bunden til sig selv, må de jo levere ydelser, kunderne efterspørger.

– Vi har haft et stærkt 2017 med en betydelig vækst på bruttoavancen i forhold til 2016. Det er vigtigt for os, at vi vokser lønsomt, og at balancen mellem god indtjening og sjove opgaver er tilstede, siger Lars Bo Kirk, partner og adm. direktør.

– Vores strategi om at være et af branchens mest seniortunge bureauer bærer frugt. Vi har som bureau nu en ideel størrelse, ligger det rigtige sted i markedet og har de rigtige kunder.

Fin indtjening per medarbejder

Bureauet har haft gennemsnitligt 16 fuldtidsmedarbejdere hen over 2017, og indtjeningen per medarbejder ligger et stykke over én million kroner. Dér skal man også ligge, når de fire partnere vælger at ansætte seniorfolk.

Om kunderne oplyser selskabet:

– I løbet af 2017 har FRIDAY’s rådgivere serviceret 175 forskellige kunder i varierende brancher, står der i ledelsesberetningen. 

– FRIDAY’s største kunde stod for ca. 10 procent af omsætningen, mens de tre næste målt på størrelse hver udgjorde ca. 5 procent af omsætningen. Dermed har FRIDAY ikke gjort sig afhængig af enkelte store kunder. 

Det vil en del andre bureauer stensikkert se misundeligt på. En ganske betydelig del af danske bureauer ville gispe efter luft, hvis der to største kunder forsvandt. Friday ser med andre ord ud til at ligge en fint sted fire år efter etableringen.

Nøgletal Friday & Partners P/S

Mio. kr.                              2017/ 2016

Bruttoresultat:                  18,2/ 12,7

Årets resultat:                     1,9/ 

Medarbejdere:                  16/ 11