Der findes traditionel rekruttering af bureau-praktikanter - og så findes der ”Herbot”.

”Herbot” er en chat-bot - han bor hos reklamebureauet Hjaltelin Stahl - og han skal sætte nye vinkler på rekrutteringen af dette års bureau-praktikanter.

- Der er altid rift om de studerende, der gerne vil i praktik, og da vi vil have fat i de bedste, har vi ansat ekstra hænder til at hjælpe, siger Maja Hartmann, der er Director of Marketing and Communication & Partner hos Hjaltelin Stahl.

Bureauet har de sidste par år haft stor succes med at ansætte praktikanter, og mange af de tidligere praktikanter er i øvrigt stadig at finde på bureauet i dag, men selv om man har succes, kan man jo godt teste nye metoder.

- Vi har valgt at gå live med ”Herbot” – en headhunting chatbot – for at få fat i de unge, hvor de er. Der er ingen tvivl om at chatbots er en af fremtidens platforme, og vi oplever allerede stor interesse blandt vores kunder, siger Maja Hartmann.af

Hjælper med at finde afdeling
Bureauret søger praktikanter med start august til en stribe forskellige afdelinger.

Det drejer sig om Kontakt, Strategisk Planning, Influencer Marketing & Activation, Social Media og Customer Experience - og den venlige ”Herbot” er klar til at tage interesserede ansøgere igennem et par spørgsmål for at lære dem bedre at kende.

På den måde kan "Herbot" også give dem råd i forhold til, hvilken afdeling, de skal søge.

Som du kan se på fotoet over artiklen, har ”Herbot” naturligvis også fået sit eget portræt på bureauet sammen med de øvrige medarbejdere.

Og værsgo: Han er klar til at chatte her.