Mindre end to år efter, at hun var med til at stifte The Unicorn, har Mette Hørdum nu valgt at forlade bureauet og sælge sin ejerandel til de to andre partnere, Thomas Pries og Peter Metcalfe.

Umiddelbart er årsagen, oplyser parterne åbent og ærligt, at man har vist sig ikke at passe sammen rent personlighedsmæssigt.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

De tre grundlæggere havde reelt heller ikke arbejdet sammen før, da de stiftede The Unicorn i januar 2018:

- Det er nok ikke den klassiske formel på succesfulde start-ups, men vi delte fuldstændig holdning til kreativt arbejde, og vi tænkte, “nu gør vi det!”, siger Peter Metcalfe og tilføjer:

- Vi så vores meget forskellige faglige baggrunde som en kæmpestyrke, og det var det - men i den forskellighed ligger der også store personlighedsmæssige forskelle. Og det er dem, der gør, at vi nu er blevet enige om, at vi ikke skal fortsætte rejsen sammen længere. 

Mange muligheder

Resultatet er blevet, at Mette Hørdum stopper, og hun siger selv om beslutningen: 

- En vigtig del af fundamentet for bureauet var også at skabe en god arbejdsplads, hvor alle glæder sig til at komme på arbejde hver dag. Når det ikke længere er tilfældet, så må man gøre noget, og derfor trækker jeg mig. 

Og hvad skal du så nu?

- Jeg har heldigvis mange spændende muligheder og veje at gå, og jeg har ikke travlt med beslutte, hvad der skal ske fremadrettet, siger Mette Hørdum og tilføjer:

- Så nu vil jeg først og fremmest nyde julen og give mig selv tid til at mærke efter, hvad jeg skal kaste min kærlighed på. 

”En masse godt arbejde”

The Unicorn indtog det danske bureaumarked en af de første dage i januar 2018, altså for lige knap to år siden.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Siden da har det tre kreative profiler leveret løsninger til Forbrugerrådet TÆNK og TrygFonden - en filmisk trilogi, der for nylig vandt guld ved The True Award – for Læger uden Grænser og for YouSee, ligesom brands som Lundbeck, Carlsberg, Undervisnings- og Forskningsministeriet og Universal Records også har banket på hos det unge bureau.

Og Mette Hørdum er med egne ord ”ekstremt stolt over alt det, vi har skabt på bare to år":

- Jeg kan ikke andet end glæde mig over at efterlade en sund forretning og en masse godt arbejde, siger hun.

Eller som Peter Metcalfe formulerer det:

- Vi har på relativt kort tid lavet arbejde, som vi er meget stolte af, og vi arbejder sammen med virksomheder og organisationer, som mange bureauer ville æde deres højre arm for at have på kundelisten.

Uændret fokus på The Unicorn

Og hvad skal der så ske med The Unicorn? 

- Det ved vi ikke endnu, siger Thomas Pries og fortsætter:

- Vi vil bruge situationen her til at finjustere vores strategi og er derfor meget åbne over for nye folk, der vil ride med på enhjørningen.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Thomas Pries understreger, at man har ”et uændret fokus på at lave stærkt og effektivt kreativt arbejde for at løse vores kunders målsætninger”, men at man på partnerfronten ikke har lagt sig fast på en endelig løsning:

- Om der kommer en, to eller flere partnere er totalt åbent. Lige nu har vi et klokkeklart fokus i at varetage de fantastiske opgaver, som vi har gang i for vores kunder, og intet kommer til at ændre sig der, slutter han.