Det går godt for konsulenthuset IMPACT, der leverer værktøjer til digital transformation og e-handel. Virksomhedens regnskab er netop udkommet og viser en bruttofortjeneste, der er steget fra 44 mio. kr. i 2015 til 67 mio. kr. i 2016.

Kasper Holst, CEO og partner hos IMPACT, kalder resultatet med en øget bruttofortjenesten på 52 pct. og en bundlinjevækst på 86 pct. meget tilfredsstillende.

– 2016 var et fantastisk år med mange nye ansættelser, og vi opruster yderligere i 2017. Vi rundede faktisk medarbejder nr. 100 sidste måned.

– Væksten betyder også, at vi fokuserer ekstra meget i 2017 på at optimere vores interne processer og konsolidere vores forretning. Vi vækster, fordi vi kan det, som danske bestyrelser og direktioner efterspørger. Vi kan skabe digital transformation.

Virksomhederne tager digitaliseringen alvorligt

Det er ikke så ringe at kunne det i en tid, hvor danske bestyrelser og direktioner skriger på digitalisering og ikke mindst den rigtige digitalisering.

Ikke mindst i lyset af regeringens udspil med det, man med lidt god vilje kan kalde for danmarkshistoriens mest digitale regeringsgrundlag.

– Vi kan mærke, at danske virksomheder er begyndt at tage digitalisering alvorligt. Men digital transformation er en svær disciplin. Det skal være en virksomhedsstrategisk beslutning, der har 100 pct. buy in fra direktion og bestyrelse, fortsætter Kasper Holst.

– Det handler om at flytte mennesker, processer og data for at levere gode slutkundeoplevelser. Vores erfaring gennem 19 år har givet os en klar konkurrencefordel, da vi har opbygget et stærkt kompetencemiks indenfor digital transformation, noget især handelsvirksomheder og store brands efterspørger.

Vækst er ikke et mål i sig selv

Selskabets regnskab viser, at kundeporteføljen steg med fem virksomheder i 2016 inden for consumer brands, retail, grossister og producenter. Kasper Holst udtaler dog, at mange nye kunder ikke er et mål i sig selv.

– Vores tilgang er et tæt samarbejde med vore store kunder. Ikke væksten i sig selv.


Blandt selskabets kunder kan man finde Imerco, Kaufmann, Lemvigh-Müller, Widex og TDC.

Det danskejede IMPACT har haft en markant vækst de seneste år. Med 36 nye medarbejdere i 2016 har IMPACT især styrket sin forretning igennem tilgang af flere medarbejdere indenfor områderne strategi, UX, udvikling og forretningsrådgivning.

Konsulenthuset er befolket med verdens mest erfarne på Sitecore teknologien og blandt de førende Google Adwords-partnere.

 

Nøgletal 2016/ 2015

(Mio. kr.)                           

Bruttofortjeneste:            67/ 44

Årets res. før skat            8,5/ 4,6

Årets res. efter skat:       6,6/ 3,5

Antal medarbejdere:      82/ 60