Interessen for podcasts er stigende, men podcasts som led i en markedsføringsstrategi er stadig ukendt og uudforsket land for mange virksomheder.

Det vil det aarhusianske bureau Knowtheirname nu gøre noget ved, og derfor har bureauets grundlægger, ejer og CEO, Rasmus Hamann, købt en del af lydbureauet Akkurator, der producerer podcasts. 

Knowtheirname er specialister i musik-branding og social media marketing og arbejder med markedsføring for brands, virksomheder, artister og større musikfestivaler - og ifølge Rasmus Hamann er det oplagt at bruge podcast som kanal i markedsføring: 

- Podcast er en ærlig måde at fortælle en interessant historie om fx et brand eller en virksomhed på. Man får udført det kommercielle formål, som er at fortælle om virksomheden og at få udbredt kendskabet, og man gør det ved at fortælle historier, som er interessante og rent faktisk giver lytteren noget ny, spændende og nyttig viden, siger han og tilføjer:

- Podcasts kan bruges på tidspunkter, hvor de traditionelle medier ikke er tilstrækkelige. Man har folks opmærksomhed i længere tid og på en hel anden nærværende måde.

Øget forretningsforståelse

Også hos Akkurator er glæden over det nye samarbejde stor.

Grundlægger og direktør Andrew Thomas Davidson siger, at samarbjedet betyder, at Akkurator nu i højere grad kan tilbyde podcast til virksomheder som et værktøj i markedsføring:

- Rasmus Hamann er forretningsmand og kan bidrage med forretningsforståelse og eksponering af Akkurator, siger han.

Få har med succes formået at tænke podcasts ind i marketing, men Andrew Thomas Davidson mener, at parterne sammen kan nå langt i arbejdet med at bruge podcast som et professionelt værktøj for brands og virksomheder:

- Akkurator arbejder med lyds unikke evne til at skabe en stemning hos modtageren – det samme gør Knowtheirname, og de har mange års erfaring med det. Derfor kan vi trække på hinandens faglige viden og kompetencer, og producere nogle skarpe podcasts, der virkelig kan skabe resultater, siger han.

Du kan høre om samarbejdet her - eller downloade samtalen som podcast ved at søge på Akkurator i din foretrukne podcast app.