Det kreative bureau Wonderland slår igen dørene op for galleriet WAS - Wonderland Art Space - der i en årrække var en markant del af det kreative og kunstinteresserede københavnske miljø.

Dermed genopliver de to Wonderland-stiftere og ejere, Simon Nygaard og Sophie Hardinger, den fælles passion for kunst, der i en årrække har udmøntet sig i mere kommercielle aktiviteter.

Siden 2011 har Wonderland således primært arbejdet med kreative kampagner, sociale medier og design for en række forskellige brands - bl.a. har de ”gjort noget ved Vega”, lanceret Somersby ”med pang og popart” og designet rooftop-bar til Jacobsen-brandet - men nu får kunsten altså atter sin egen plads på bureauet.

Det nye galleri slår dørene op den 5. oktober, hvor kunst- og designduoen Studio ThinkingHand står bag første udstilling med titlen “Amongst Ruins” - og genåbningen af WAS ligger ifølge Simon Nygaard i naturlig forlængelse af bureauets arbejde med design og indretning.

- Vi har arbejdet med indretningsopgaver de sidste otte år, og kunst har altid betydet utroligt meget for os. Det nye WAS bliver et sted, hvor vi kan eksperimentere og lave events centreret omkring netop kunst og design, siger han.

Et bidrag til den kreative kultur

Ifølge de to partnere i Wonderland er kunsten og det kreative bureauarbejde tæt forbundne elementer, og bureauet har da også i flere kommercielle opgaver - bl.a. for Absolut Vodka og Diesel - benyttet kunst som et væsentligt omdrejningspunkt.

Og det fortsætter man med, lyder det fra Sophie Hardinger:

- Det kommercielle bureauarbejde vil fortsat være klart førsteprioritet, men vi har savnet kunsten, og selvom rammerne er nogle helt andre end i vores gamle galleri-dage, så er ambitionen fortsat at kunne bidrage til den kreative kultur.

Oprindelig var Wonderland et velanset kunst- og kulturmagasin, der i øvrigt blev genoplivet med en enkelt årlig udgivelse i 2015.

I 2008 kom galleriet WAS til, og fra 2011 begyndte folkene bag Wonderland i stigende grad at bruge deres indsigt i kunstens verden til at løse kommercielle opgaver.

Læs mere om Wonderland her - og om det nye WAS her.