McCann er tilbage med markant vækst i toplinjen og sorte tal på bundlinjen, viser regnskabet for 2017. 

McCanns to primære forretningsben, McCann Copenhagen og McCann Health Nordic, har sammen øget toplinjen med mere end 50 pct. i 2017, hvilket skyldes en kombination af øget omsætning på eksisterende kunder og tilgang af nye herunder Eurosport, Stanley Black & Decker, Gettinge, Arjohuntleigh og Camrus. 

Bundlinjen er ligeledes vokset med en rund million fra at være negavtiv til nu at snige sig op i de sorte tal.

– 2017 har været et meget positivt år, hvor vi har lavet en reel turn-around baseret på en række tiltag, både internt og på kundefronten, som har vist sig at bære frugt, siger CEO for McCann, Tobias Smidth-Fibiger, som kom til bureauet i udgangen af 2016. 

– McCann Copenhagen har haft en sund udvikling og har senest vist sin styrke i strategisk og indsigtsbaseret kreativ kommunikation i det nyligt vundne Nordiske pitch på Kildevæld/Bonaqua. 

Fremtiden tegner endnu bedre

McCann Health Nordic har ligeledes gennemgået en markant udvikling og er nu blandt Nordens største Health- og Med-Tech bureauer.

– Vores udvikling har båret præg af fokus på at vinde vigtige kunder hvert år, siger Alan Emmins, Managing Director for McCann Health Nordic:

– Men vores organiske vækst på eksisterende kunder har altid være prioriteret over new business. 

Vi giver det sidste ord til chefen:

– Forventningerne til 2018 er ligeledes meget positive, hvor de nye nordiske kunder som Kildevæld, Bonaqua, Vichy, Santa Rita og Astra Zeneca vil smitte af på væksten, slutter Tobias Smidth-Fibiger. 

Fakta

  • McCann Copenhagen er hovedselskabet for McCann, McCann Health Nordic og Scandinavian Design Group.
  • McCann Copenhagen har samlet 40 medarbejdere af 12 forskellige nationaliteter og arbejder med strategisk koncept- og kommunikationsudvikling herunder reklame, branding, design, service design såvel som specialist markedsføring indenfor Health og Med-Tech.

    Nøgletal: 

McCann Copenhagen

  • Mio. kr.                              2017/ 2016
  • Bruttofortjeneste:            22,1/ 14,2 (+52%)
  • Årets resultat:                   +0,03/ -1,0
  • Medarbejdere:                 36/ 25.