Nordic Entertainment Group, NENT, der onsdag annoncerede, at man vil gennemføre et større frasalg, satser på at sælge Splay One som en gruppe. 

Det oplyser NENT til Markedsføring. 

Da salgsprocessen netop er blevet sat i gang, ønsker NENT ikke at give yderligere oplysninger om Splay One på nuværende tidspunkt, men selskabet bekræfter i en e-mail, at man kigger ind i et salg af ”Splay One som en gruppe.”

Medievirksomheden har i en pressemeddelelse offentliggjort planerne om at slanke enheden NENT Studios, der i dag består af 32 selskaber. Det betyder blandt andet, at selskaber, der gør sig i branded entertainment og events skal sælges.

- Da disse virksomheder hovedsageligt arbejder med eksterne kunder, tror vi, de vil drage fordel af nye ejere, der er fuldt fokuseret på disse markedssegmenter, skriver NENT i en e-mail til Markedsføring.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

NENT ønsker således at fokusere forretningen på produktion og distribution af serier og film, hvilket skal give streamingtjenesten Viaplay mere luft under vingerne.

Ifølge Mediawatch tegner de selskaber, som NENT nu vil sælge, sig for godt halvdelen af omsætningen i NENT Studios. Den samlede omsætning i de første ni måneder af 2019 var 1,74 milliarder svenske kroner - cirka 1,23 milliarder danske kroner.

Et af de selskaber, der er sat til salg er Splay One, som Country Manager Jacob Gallaus står i spidsen for i Danmark. Og med meldingen om, at man ønsker at sælge Splay One som en gruppe, ser det ud til, at selskabet, der har enheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland ikke bliver splittet op i forbindelse med et salg. 

Ifølge 2018-regnskabet, der er det seneste offentliggjorte, fra den danske del af Splay One, har selskabet en negativ egenkapital på circa syv millioner kroner, hvorfor NENT reelt har holdt selskabet i live. 

NENT ønsker ikke at oplyse, hvad Splay One koster eller kommentere selskabets tal. 

Til gengæld oplyser medievirksomheden, at man regner med, at frasalgene vil ske i første halvdel af 2020. Når alle salg er gennemført vil godt halvdelene af de nuværende selskaber i NENT Studios have fået nye ejere. 

Hos Splay One i Danmark henviser man til NENT i forhold til alle spørgsmål i forbindelse med salget.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.