I 2017 hed bureauet RelationshusetGekko og ramte en 25. plads i MyImage-analysen. Sidste år var bureauet igen med, nu under navnet Nordlið med tilføjelsen (tidl. RelationshusetGekko), og med en samlet placering som nummer 14. 

Men i dette års analyse, som MyResearch traditionen tro står bag, rykker Nordlið – i eget navn og helt uden hjælpetekster i parentes – ind på en 9. plads. Plus at man præsterer stærkt på analysens kvalitative udsagn: 

Annoncørerne sender således Nordlið ind på førstepladsen på følgende tre parametre: 

·       Gode til at skabe resultater 
·       Gode til digitale løsninger
·       Gode til at analysere og anvende data.

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, og det fortæller os, at vi er på rette vej, siger Jan Køhler, der i sin tid var med til at stifte RelationshusetGekko, og som i dag er strategisk direktør på bureauet.

Han afslører dog hurtigt, at ambitionerne rækker videre:

- Vi er naturligvis voldsomt stolte, ydmyge og taknemmelige. Det er virkelig fedt, at vores fokuserede indsats er fanget og anerkendt af det allervigtigste, nemlig kunderne. Positionen er spot-on, der hvor vi har haft fokus, med undtagelse af et område: Vores systematiske fokus på vores kunders forretning.

- Vi ville meget gerne også havet toppet på udsagnet om God forståelse for kundernes forretning, men det ville næsten også være for meget at gå med 4 ud af 9 førstepladser. 

Størrelse eller speciale

Nordlið vandt for et års tid siden – sammen med bureauet Konstellation & Republica og under navnet ”Togbureauet” - DSB’s reklamebudget. 

En behagelig mundfuld til en værdi af 60 mio. kroner, hvis første eksekveringer har været synlige op mod julen og i stigende grad bliver det her i det nye år.

Kvalitetskriterierne i udbuddet lå for 70 procents vedkommende på netop strategisk forretningsforståelse, og det er også en vigtig del af den platform, Nordlið gerne vil stå på. Udover det kreative, som man sidste forår også oprustede på med ansættelsen af Jesper Isholm som ny kreativ direktør:

- Vi blev i 2014 en del af Bording-koncernen, og jeg skrev faktisk dengang en 100 sider lang bog om, hvor vi ville hen. Bogen konkluderer bl.a., at mellemstore bureauer i fremtiden vil have det svært: Du skal enten have størrelse bag dig – eller også skal du være lille og mega-specialiseret, siger Jan Køhler og tilføjer:

- Vi går målrettet efter at favne både kreativitet, strategi og teknologi, og det har vi kompetencerne til i dag. Takket være fusionen med Increase blev vi ikke bare til Nordlið, vi styrkede markant vores teknologi-kompetencer og dermed vores evne til at fokusere på effekt. I dag er vi i stand til at markere os på alle tre fronter med kritisk masse, metode og referencer – det plejer at give mange leverancer.

Opturen var på vej i august

Og hvis man lige skruer tiden tilbage til en sommervarm august 2018, så kunne den opmærksomme læser her på Markedsføring måske have set Nordliðs avancement i imageanalysen komme:

Dengang skrev vi i forbindelse med CMO Trendanalysen fra MyReseach følgende:

”Lidt længere nede på listen er der nogle boblere, som baseret på denne analyse kan være på vej frem i annoncørernes bevidsthed – og dermed måske også i MyImage. Det er Nordlið – fusionen mellem RelationshusetGekko og Increase, som de sidste to år er blevet nævnt af stadigt flere uhjulpet.”

Og Nordlið tog som forudset en tur opad i MyImage. 

Men det rokker ikke ved det faktum, at bureauet stadig er udfordret på kendskabsgraden, der er drattet fra 59 procent i RelationshusetGekko-dagene i 2017 til 31 procent som Nordlið i dag.

Klar til angreb på markedet

- Det er klart, at det koster på kendskabet, at vi går fra at hedde RelationshusetGekko og være et award-kendt bureau til at hedde Nordlið. Et så markant navneskifte gennemgår man ikke uden omkostninger, så der må vi bare sige, at analysen rammer meget præcist, siger Jan Køhler.

Han tilføjer:

- Vi er i gang med at bygge vores egen definition af fremtidens bureau, og med et nyt navn slipper man på den anden side en masse inerti. At Nordlið har taget et så stort spring er lidt af en overraskelse, for fokus har været ret internt og på eksisterende kunder.

- Men nu er vi klar til at gå til angreb på markedet. Fx har vi fornyligt ansat Andreas Hansen som kommerciel direktør, som bl.a. kommer til at fokusere på at øge kendskabet til vores brand. Men ellers ser vi jo helst, at det er vores cases og arbejde, der taler for sig selv.

Og økonomien?

- Vores mål er 20-25 procents vækst i 2019, og det går os faktisk rigtig godt. Vi forventer, at vores bruttoavance kommer til at vokse med tæt på 20 procent i regnskabsåret 2018. 

- Og så får vi en tilfredsstillende indtjeningsgrad, så vi på trods af yderligere fusionsomkostninger kommer til at vokse med omkring 9 mio. kroner på bunden.