Nogle mennesker slutter på toppen, andre bruger rygvinden til at flyve endnu længere ud.

Det sidste er tilfældet for Sune Svanborg Sørensen, stifteren af filmproduktionsselskabet Shoot Happens, der forlader sit ”barn” per 1. januar 2018 ”for at rejse jorden rundt som fuldtidsinstruktør”.

Han overlader ledelsen og driften til sin partner & executive producer, Christian Juliussen, der allerede har lagt planer for forandringer i selskabet.

– Vi har længe vidst, at der var behov for at sadle om, ikke bare fordi Sunes instruktørkarriere har taget fart, men fordi det er i selskabets interesse, siger Christian Juliussen.

– Derfor er tiden nu den helt rigtige for mig til at overtage ledelsen af selskabet, og for Sune at dedikere sig fuldbyrdet til at instruere film.

– Det er ikke en helt lille ændring, men det falder i god tråd med vores øvrige ambitioner om at brede vores faglighed udover et større marked, hvor ikke mindst TV og spillefilm står højt på agendaen. 

Døre er åbner i udlandet

Sune Svanborg Sørensen fortsætter:

– De seneste år er jeg begyndt at arbejde utrolig meget i udlandet, og det har åbnet nogle døre for både Shoot Happens og for min familie, som vi ikke kunne se bort fra.

– Som instruktør, frem for direktør, er det principielt ligegyldigt, hvor i verden jeg er, når der lander et projekt i min indbakke. Jeg er aldrig mere end et døgn væk, uanset om jeg skal lave film i Danmark eller New York.

– Derfor sprang vi ud i eventyret nu, mens vores børn stadig er i en alder, hvor det kan lade sig gøre. Vi har solgt vores hus og lige pt ikke sat nogen returdato på rejsen, men regner med at rejse mindst et år.

– Min kone får, efter 8 år som pressechef hos 20th Century Fox, lidt pusterum og tid til at vurdere sine muligheder, mens jeg får mere tid med min familie, uden at skulle dele opmærksomheden med selskabet, og tid til at skrive og instruere film.

– Jeg har brugt over 10 år på at lede et selskab og lave film samtidig, velvidende at der en dag ville blive behov for at vælge én af delene fra, og jeg har aldrig været i tvivl om, hvilken del det ville være.

– Sandheden er, at jeg ganske enkelt ikke er mig selv, når jeg er "forretningsmanden", og at jeg til gengæld nærmest springer glad opad sengen, når jeg er "instruktøren". Det har aldrig været et nemt sted at stå med en fod i hver lejr. Kald det bare den kompromisløse overfor den fornuftige, og det kan rive én midtover, hvis man ikke på et tidspunkt vælger den person man er, over den man er nødt til at være.

– Timingen skulle bare være rigtigt. Det er den nu og jeg overlader trygt ansvaret til min ven og partner, der jo trods alt også har været med helt fra starten".

Nye koncepter og format er på vej

Og Christian Juliussens indflydelse sætter allerede nu sit tydelige aftryk på Shoot Happens.

Han er selv i gang med udviklingen af et omfattende TV-format, en børneanimationsserie som han lige nu ikke kan udtale sig yderligere omkring.

– Marc Louis Sutton (nomineret til årets True Talent, red.) optager pt en trailer i London, som det første spadestik til en spillefilm, Black Dog, med de engelske skuespillere George Alsford og Georgia May Foote (Coronation Street, red.) i hovedrollerne.

Mens Sune Svanborg Sørensen allerede er i fuld gang med manuskriptet til sin første spillefilm, Sheep, som han heller ikke kan udtale sig yderligere om lige nu. 

Christian Juliussen understreger, at Shoot Happens stadig primært arbejder med reklamer.

– Vi ændrer ikke profil, vi udvider bare vores spektrum. Reklamefilm, især branding- og branded content film, er begyndt at glide mere og mere over i længere formater, så det er et helt naturligt skridt for os, ikke mindst som filmfolk, at se udover branchen og at tænke tværmedialt.

– Det kommer i sidste ende alle til gode, også reklamebranchen. Se bare vores seneste kortfilmsprojekt med Volkswagen og Very, slutter Christian Juliussen.

At der er tale om at slutte på toppen i en dansk kontekst er bare blær. Shoot Happens og Sune Svanborg Sørensen står senest bag den imponerende danske kortfilm for Volkswagen ("Generations"), der til stadighed får stor bevågenhed i både Danmark og udlandet.

VW-filmen har netop modtaget guld og 2 x sølv til Epica Awards, hvoraf den ene af sølv netop gik til "instruktøren", ikke ”forretningsmanden”. Her var Very Patchwork med Thomas Bjerg i spidsen bureau på opgaven for Volkswagen Danmark.

De juridiske vilkår bag det fremtidige ejerskab og ændringen i ledelsen er endnu ikke på plads.