På under et år har bureauet Agency Spring, der har hovedsæde i Aarhus, fordoblet antallet af vietnamesiske medarbejdere i datterselskabet Agency Spring XPress.

Den vietnamesiske enhed, som er placeret centralt i Ho Chi Minh City, har i dag 90 ansatte. For at skabe en stærkere profil og en skarpere opdeling fra det kreative søsterbureau, vil bureauets ”Marketing Implementation Agency” fremover gå under navnet SPRING Production.

– Oprindeligt var det primært de større projekter, der kunne betale sig at sende til Vietnam, men vi har over de sidste par år arbejdet med en model, der gør det muligt at sende mindre og mere ad hoc-baserede opgaver i den retning, siger Lars Bo Hansen, direktør i SPRING Production.

– Det skaber en skarpere opdeling mellem kreativ udvikling og ren produktion, og det er netop den opdeling, vi tydeliggør ved at skifte navn til SPRING Production, fortsætter direktøren.

Opdelingen vil gavne forretningen og kunderne, mener han:

– Det er helt klart mere hensigtsmæssigt og rentabelt for kunderne. I og med at vi i dag kan sende flere typer opgaver til produktion i Vietnam, kan vi skræddersy en løsning, som både emmer af kvalitet, men som også leveres til en god pris.

– Ligesom vores dygtige team i Aarhus besidder vores vietnamesiske afdeling alle de nødvendige kompetencer til at skabe gode resultater, vurderer han ikke overraskende.

Danskere ansat i Vietnam

På tværs af SPRING Productions kontorer varetages en lang række digitale og analoge produktions- og versioneringsopgaver for kunder som bl.a. LEGO, Arla, Maersk, JYSK, Grundfos og XL-BYG.

Opgavetyperne omfatter blandt andet produktion af 20.000 avissider, især for JYSK, versionering af mere end 1.000 film samt emballageproduktion for en række store kunder. Til sammenligning producerer envision 40-50.000 avissider i bureauets datterselskab i Vietnam.

Konkurrenternes succes ændrer dog ikke på optimismen:

– Vi har en række danske og europæiske projektledere placeret lokalt i Vietnam. På den måde sikrer vi at eventuelle sprogbarrierer og misforståelser reduceres. Derudover kan vi holde transaktionsomkostningerne nede og sikre, at både kvalitet og proces matcher de danske standarder, forklarer Lars Bo Hansen.

Selve navneskiftet er ikke bare sket ud af det blå. Virksomhedens udvikling i Vietnam viser, at efterspørgslen på ren produktion er til stede:

– Ikke mindst ”follow-the-sun”-arbejdsgangen er en kæmpe fordel for os og vores kunder. Vi kan sende til produktion om eftermiddagen og have materialerne klar fra Vietnam næste morgen. Begge vores afdelinger spiller altså en væsentlig rolle i den samlede opgaveløsning, forklarer han.

Med den øgede efterspørgsel forventes det, at SPRING Production vækster yderligere i de kommende år.

Det er ikke kun i Aarhus og Vietnam, at SPRING Production mærker en større efterspørgsel på produktion. Det har ført til åbningen af et nyt, lille kontor i Hamborg:

– Ved at åbne et kontor i Hamborg bliver vi mere synlige og bedre i stand til at servicere vore tyske kunder og tiltrække nye. Det er enormt spændende for os, da vi ser et kæmpe vækstpotentiale i det tyske marked, slutter Lars Bo Hansen.

Fakta

• Agency Spring Group beskæftiger 195 medarbejdere i hhv. Aarhus, København, Manchester, Hamborg og Ho Chi Minh City.

• Udover SPRING Production består selskabet af Agency Spring, som arbejder med brandstrategi, konceptudvikling, udrulning af globale kampagner, digital rådgivning, kundeprogrammer og avisproduktion.