Det kreative Aalborg-bureau, Clienti, har vendt skuden og har dermed – efter en enkelt ”skæver” sidste år - genoptaget sin faste tradition med at aflevere årsregnskaber med positive resultater. 

Bureauets seneste regnskab, det ottende af slagsen, viser således et resultat før skat på lige knap 180.000 kroner – mod et minus på godt 1,4 millioner kroner året før.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

- 180.000 lyder måske ikke umiddelbart af så meget, men sammenholdt med sidste regnskabsår har vi leveret en resultatforbedring på over 1,6 millioner kroner, siger Clienti-direktør og -partner, Anders Bjørnstrup til Markedsføring.

Trods overskud er bureauets dækningsbidrag faldet en smule, og ifølge Anders Bjørnstrup har blandt andet udskudte kundeprojekter været medvirkende.

- Især i foråret havde vi lavere aktivitet, da både nye og eksisterende kunder valgte at udskyde nogle større projekter. De er først kommet i gang her i sommer, så det har vi selvfølgelig kunnet mærke, siger Anders Bjørnstrup.

Organisationsændringer har kostet

Og da Clienti i tilgift har haft omkostninger til et ”webprojekt, der var større end ventet” - og har måttet sluge nogle ”engangsomkostninger” i forbindelse med forskellige organisationsændringer, så betegner ledelsen resultatet som tilfredsstillende.

Hvilke organisationsændringer er der tale om?

- Dels var vi igennem en direktør-afskedigelse på Aarhus-kontoret, og dels har vi valgt at samle vores kreative og digitale kræfter i Aalborg. Simpelthen for at få rentabilitet i forretningen, siger Anders Bjørnstrup.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Clientis Aarhus-kontor beskæftiger i dag fem medarbejdere, mens hovedkontoret i Aalborg beskæftiger 35 – heraf en enkelt medarbejder, som fysisk sidder i København. 

Samlet er man over året gået fra 45 til i dag 40 medarbejdere.

- Vi har tilpasset os. Der har været udskiftninger, og der er også kommet nye til, herunder bl.a. to AD’ere, siger Anders Bjørnstrup.

Vækst og flere nye kunder

Ifølge ledelsesberetningen i regnskabet venter Client at forbedre både aktivitetsniveau og indtjening i det kommende regnskabsår, ”såfremt selskabets kunder ikke rammes af recession eller andre ændringer i markedsmekanismerne.”

Men umiddelbart ser det rigtig godt ud, siger Anders Bjørnstrup:

- Vi har haft god tilgang af nye kunder i løbet af regnskabsåret, og især lige før sommeren i år hvor vi kunne glæde os over at indgå nye samarbejder med ni større kunder.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Hvilke kunder er der tale om?

- Det drejer sig bl.a. om ATOP Corporation, Knauf, og SACKit, som vi er i gang med at løse en masse spændende opgaver for. Hertil en række andre, som af forskellige årsager ikke kan offentliggøres endnu. Men det kommer meget snart.

Nøgletal Clienti A/S 

                          2018/2019     2017/2018

Bruttofortjeneste:                  23.601.130     24.339.516     

Resultat før skat:                  179.620          -1.488.702      

Årets resultat:                        131.370          -1.168.098

Antal medarbejdere:             40                  45