Det danske digitale bureau Novicell, der har hovedsæde i Aarhus-forstaden Højbjerg, åbnede for godt to år siden et kontor i London.

Det skete på et tidspunkt, der var præget af usikkerhed i kølvandet på Brexit, men det danske bureau kan nu melde om travlhed på kontoret i den engelske hovedstad.

I de seneste månder er en række store, internationale virksomheder nemlig blevet føjet til kundelisten.

Seneste eksempel er Bureau Vertitas, et certificeringsbureau, som beskæftiger 74.000 medarbejdere i 140 lande.

Flere opgaver fra mega-brand

Celeste Morrissey, Marketing Manager for Bureau Vertitas, ser frem til et tæt samarbejde med Novicell.  

- Vi har fået kontakt til Novicell via vores afdeling i København, som har et særdeles godt indtryk af dem. Og efter at have arbejdet sammen med dem i noget tid, deler jeg dette billede til fulde, lyder det fra Celeste Morrissey, der netop har underskrevet en samarbejdsaftale med Novicell, som er gældende indtil 2020, i en pressemeddelelse.

- Storbritannien bliver en del af et pilotprojekt, som vi kommer til at rulle ud det kommende år. Projektet kommer til at handle om at modernisere vores platforme, og i den forbindelse tror jeg på, at vi kan arbejde mere effektivt, hvis vi samler vores aktiviteter hos færre samarbejdspartnere, siger hun om valget af Novicell.

Dansk CMS-succes baner vej

Gennembruddet for Novicell på det engelske marked er afledt af den fremgang, danskudviklede CMS-platforme som Sitecore og Umbraco – som det danske digitale bureau er specialister i – lige nu oplever internationalt, vurderer Anders Holt, CCO og direktør for Novicell i London.

- De danskudviklede CMS-platformes succes har gjort det muligt for os at åbne dørene til nogle virksomheder, som vi for et år siden kun kunne drømme om. Det er nogle af verdens største brands, der pludselig dukker op til vores videndelingsarrangementer og er interesserede i at høre, hvad vi har at sige, siger han. 

- De internationale mega-brands søger samarbejdspartnere, der både har erfaring med de danske platforme, og som samtidig er til stede i de byer, hvor de har deres afdelinger. Det har givet Novicell en særlig konkurrencefordel herovre og har gjort det markant sjovere at være dansk udviklingshus i London, fortsætter Anders Holt.

Har svært ved at skaffe folk

Da det danske digitale bureau etablerede sig i London, var der tale om en lille enhed, som hovedsageligt skulle understøtte Novicells danske kunders aktiviteter i Storbritannien. I dag går opgaverne i stigende grad den modsatte vej.

For selvom Novicell nu både har eget udviklingsteam og digitalt marketing-team på kontoret ved Liverpool Street i den centrale del af London, så må man i stigende trække på kollegerne i Danmark for at følge med. 

- I øjeblikket har vi syv danske kolleger til at arbejde fast på London-kunder. Vi forsøger at løse ressourcesituationen med en håndfuld nyopslåede stillinger herovre, men det er svært at finde medarbejdere, som har de rette kompetencer med de danske CMS-platforme, slutter Anders Holt, der derfor netop har hentet Umbracos forhenværende Head of Training og cloud-ekspert, Rune Strand, til London.

I alt beskæftiger Novicell i dag 230 medarbejdere fordelt på syv kontorer i Danmark, Spanien, Norge og Storbritannien.