Det ser ud til, at Umwelt, og hvor F.E. Bording ejer 55 pct. af aktierne, har slidt sig tilbage til topformen. Tallene er positive hele vejen rundt, viser det nye regnskab.

Martin Michael Hansen, CEO i Umwelt, siger:

– Umwelt leverer et EBITDA på 4,2 mio. kr. og en overskudsgrad på 17,5 pct. Det er i den høje ende af branchen, og hermed er vi tilbage, hvor vi skal være ovenpå et par mindre tilfredsstillende år.

– Partnerkredsen er meget tilfredse. Dækningsbidraget er vokset, gælden er væk og driftsresultatet er godt. Samtidig tegner kundetilgangen i årets sidste måneder og her i Q1 til at bidrage til en stærk start på året 2018.

Kunderne køber tryghed

Men hvorfor er det lykkedes at vende udviklingen i 2017?

– Det skyldes en kombination af flere forhold, fortsætter Martin Michael Hansen:

– Et fokus på at levere løsninger til flere og større kunder, en meget dedikeret indsats fra alle medarbejdere samt en mere procesdrevet tilgang til marketing med de dertilhørende referencer. Endelig er vores tilgang mere international end tidligere.

– Mere end tidligere oplever vi, at kunderne køber tryghed. Tryghed for, at de får den sammenhængende marketingplatform og den opdaterede digitale tilstedeværelse, de og de deres kunder efterspørger.

– Vi arbejder i højere grad i spændingsfeltet mellem marketingstrategi og digitale ydelser end tidligere – og for at skabe en tryghed i dette relativt brede indsatsområde, har vi arbejdet intenst med vores proces og vores referencer.

– Hvordan gør man? Hvad får man? Giver det resultater? Hvad har andre gjort? Har I andre kunder, der har udfordringer som os? Har I andre store kunder? Alt dette skal vi kunne svare på i første møde. Det har vist sig, at være en god beslutning med disse prioriteringer, slutter Martin Michael Hansen.

Nøgletal

Umwelt

(Mio. kr.)                    2017

Dækningbidrag.        24,0

EBITDA                         4,2

Resultat før skat         2,75     

Der er godt 40 medarbejdere.