Aarhus-virksomheden Søgemedier, der lever af at rådgive små- og mellemstore virksomheder om markedsføring, har købt det lille københavnske selskab Deskwolf - og styrker dermed sine kompetencer inden for Facebook-marketing.

Det er første gang, Søgemedier opruster ved at købe en konkurrent, men ifølge direktør Allan Damborg har der ikke været nogen oplagte virksomheder til salg tidligere.

- Deskwolf er et anerkendt navn i branchen og en af de eneste danske virksomheder, der udelukkende fokuserer på Facebook. De har brugt rigtig mange ressourcer på at dygtiggøre sig inden for mediet og har bl.a. udviklet et unikt og brugervenligt system til håndtering af firmasider, siger Allan Damborg og tilføjer:

- Jeg ser et massivt potentiale i de funktioner og systemer, Deskwolf har udviklet, og vi vil derfor også gerne investere i at få det indfriet. Overtagelsen kommer uden tvivl til at styrke vores forretningsmodel og gøre os mere konkurrencedygtige.

Ønsker at vokse mere

Allan Damborg stiftede Søgemedier for otte år siden, efter at have siddet som direktør for De Gule Sider.

Konceptet var at rådgive mindre virksomheder til at få mest muligt ud af deres markedsføringsbudget og ikke mindst blive synlige på de digitale medier, og det har tilsyneladende været en god forretningsidé:

Siden opstarten i 2008 er Søgemedier således vokset med mere end 30 procent årligt - for 2015 fortæller  regnskabet om en bruttofortjeneste på 46 mio. kroner mod 36 mio. kroner i 2014, og et resultat før skat på 18 mio. kroner mod 13 mio. kroner i 2014.

Medarbejderstaben er desuden oppe på 90, og udover hovedkontoret i Aarhus har Søgemedier netop åbnet for produktion i København.

Men Allan Damborg ser fortsat et kæmpe-potentiale i markedet.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke ønskede at vokse mere. Jo større muskel, jo bedre. Derfor kommer købet af Deskwolf formodentlig heller ikke til at stå alene. Vi vil forsætte med at kigge ind på interessante virksomheder, der kan styrke Søgemedies position i markedet. Men der er ingen tvivl om, at jeg er kræsen, siger han og tilføjer, at han nu ser frem til samarbejdet med ansatte hos Deskwolf:

- Tilsammen er jeg sikker på, at vi kommer til at stå rigtig stærkt.