Mandagens løve-høst på syv, hvoraf de to var af guld, gjorde det vanskeligt at være pessimist før festen i Palais des Festival tirsdag aften.

Og de positive forventninger blev forløst. Fem løver, en af guld, en af sølv og tre af bronze blev fordelt, og det betyder, at danske bureauer nu har hentet 12 statuetter ved VM i reklame.

De skrappe kreative hos &Co vandt en guldløve, og denne gang for TV 2-kommunikationen ”Alt det vi deler” i Cyber. Desuden faldt en bronzeløve ned i turbanen, denne gang for momondos ”The DNA Journey”, også i Cyber.

Det er jo egentlig blot et tankeeksperiment

Vi spørger bureauet lige ud: Nu er ”The DNA Journey” hædret i rigtig mange kategorier. Hvorfor mon ”Alt det vi deler” vinder en guldløve i Cyber?

– TV 2-kommunikationen adskiller sig ved at være meget enkel, tror jeg. Filmen er jo nærmest bare et tankeeksperiment, siger Johan Køhler, partner hos &Co. og tekstforfatter på ”Alt det vi deler”. 

– Logikken er enkel: Hvilken gruppe du tilhører kommer an på, hvilket spørgsmål du bliver stillet. Det er måske logik for burhøns, men det er en vigtig ting at huske i en lidt unuanceret tid, hvor alting er polarisering og for-eller-imod.

– Folk har brug for at blive mindet om, at de kasser, vi hele tiden placerer hinanden i, ikke er ægte. De opløses, så snart man stiller nogle andre spørgsmål end de forventelige. Nogle lidt mere naive spørgsmål måske.

Enkelheden, eller naiviteten om du vil, forstod brugerne, og tallene lyver jo ikke?

– Det er rigtigt. Det gjorde filmen nem at involvere sig i, og Be Ons tal viste jo også, at TV 2-kommunikationen muligvis er den reklamefilm nogensinde, som flest har interageret med online. Det er jo helt vildt!

– Men den er også så intuitiv, at man ikke bare kan efterprøve logikken inden i hovedet, man kan også selv udføre eksperimentet, hvilket en del har gjort rundt omkring i verden. Vi har set et børnehospital i England genindspille filmen, og også oppositionen til det tyrkiske valg.

– Det har været stort, og vi er naturligvis meget glade for guldløven, slutter Johan Køhler.

Kulminationen på en 18 måneder lang rejse

Også hos TV 2 og ikke mindst i marketing-afdelingen er der naturligvis glæde.

– Det er en stor forløsning for alle, der har været med på ”Alt det vi deler”, siger Jacob Weinreich, marketingchefen. 

– I dag præmieres vi for filmen, men det er vigtigt at huske på, at den rejse, vi har været igennem de sidste 18 måneder med ny TV 2-tagline, først for alvor kulminerer nu. ”Alt det vi deler” er jo TV 2’s tagline.

– Det skønne ved film som ”Alt det vi deler” og tilsvarende er, at det giver mindre produktioner en mulighed for at kæmpe med giganter som Coca-Cola, Heineken, Playstation, Kenzo og Adidas i forhold til at vinde på den kreative idé.

– Det er klart en produktion, der budgetmæssigt ligger højere, end hvad vi normalt bruger på en kampagne. Men at en dansk TV-station kan kæmpe mod million-budgetter hos de globale giganter er super fedt og bevisførelse for, at vi har lavet vores arbejde hæderligt, slutter Jacob Weinreich.

Virksomhedens dna destilleret ned i et banner

UncleGrey var eneste danske vinder i Direct, hvor ”Drag Drop & Go” blev hædret med en virkelig smuk sølvløve, mens samme arbejde fik en bronzeløve i Cyber.

Hvad er det, der er så specielt ved ”Drag Drop & Go” arbejdet for Cheapflights?

– Det er lykkes at destillere en filosofi og en virksomheds forretning til et banner, hvilket faktisk er vanskeligt. Smart Seach made Simple, har jeg hørt dygtige folk sige, og det tror jeg er præcis det, vi er lykkes med. The bare minimum, hedder det også på udenlandsk, siger Lars Samuelsen, CSO og Head of Digital hos UncleGrey.

Er der en dansk udgave af visdommen?

– Jeg prøver. Cheapflights har en forretningsidé, der er uhyre simpel. Finder Cheapflights ikke de billigste flybilletter, er forretningen jo væk. Ergo er det selve forretningsgrundlaget, der er destilleret ned i et banner med nogle greb, og der er naturligvis også en historie, der bidrager til, at forbrugernes interesse til gode ses.

– Er du til Noel Gallagher eller fodbold eller noget helt andet, trækker du din musik-event eller sportsbegivenhed ind over et helt almindeligt banner, og vupti, Cheapflights finder billige flybilletter til dig med det samme.

– Ved at introducere værktøjer, der kan netop det, puster vi liv i banale bannere, og det er vigtigt, fordi annoncørerne bruger milliarder af kroner årligt på bannere. Så hvis vi kan tænke videre med en kanal, der virker trist og ofte ikke skaber value for money, er vi jo nået et stykke af vejen, slutter Lars Samuelsen.

En outsider med virkelig pondus

Outsideren på vej ind til Cannes-festivalen var Liquidminds, der sammen med partnerne på Færøerne skabte ”Google Sheep View”, hvilket er en ægte David versus Goliat-fortælling, hvor David naturligvis sejrede.

Det gjorde de også denne tirsdag aften, hvor Liquidminds fik en bronzeløve for casen. Dermed har PR-indsatsen for Færøerne vundet en guld-, en sølv- og altså nu også en bronzeløve, hvilket kan lægges til de to sølvstatuetter, ”Google Sheep View” blev hædret med ved Epica Awards.

Læg dertil de over to milliarder views, kampagnen har genereret sammen med de mere end 7.000 nyhedsartikler i betydende medier over hele kloden.

De er med rette stolte af det hos Visit Faroe Islands, Atlantic Airways, det færøske bureau Sansir, produktionsbureauet Kovboyfilm og altså danske Liquidminds, der har haft rollen som leadbureau.

Vi spørger den strategiske og kreativt ansvarlige for kampagnen, Rune Hørslev: Hvad er den vigtigste ingrediens i kampagnens succes?

– Ekstrem tillid og nerver af stål fra kundens side. Atlantic Airways og Visit Faroe Islands troede så meget på idéen, at de satsede hele budgettet på, at den ville få presseomtale. Så vi havde ikke en eneste mediekrone. Det syntes jeg er vildt beundringsværdigt.

– Og så masser af hårdt arbejde. I case filmene gør vi jo alle sammen en masse for at gøre ting simple. I praksis var det en virkelig hård kamp, slutter Rune Hørslev.

Samlet set efter tirsdagens prisuddeling, ser løve-høsten således ud:

PR – 5 løver

Guld: The DNA Journey for momondo - & Co

Sølv: The DNA Journey for momondo - & Co

Sølv: The DNA Journey for momondo - & Co

Guld: Google Sheep View for Visit Faroe Islands - Liquidminds

Sølv: Google Sheep View for Visit Faroe Islands - Liquidminds

Promo & Activation – 2 løver

Sølv: Drag Drop & Go for Cheapflights - UncleGrey

Bronze: All That We Share for TV 2 - & Co

Cyber – 4 løver

Guld: Alt det vi deler for TV 2 - &Co.

Bronze: Alt det vi deler for TV 2 - &Co.

Bronze: Google Sheep View for Visit Faroe Islands - Liquidminds  

Bronze: Drag Drop & Go for Cheapflights – UncleGrey

Direct – 1 løve

Sølv: Drag Drop & Go for Cheapflights – UncleGrey