De danskere deltagere ved Cannes Lions, der også kaldes VM i reklame, har de seneste fem år sat hinanden stævne på Danskerstranden.

I slutningen af 2018 meddelte TV 2, der i over 10 år har været den danske repræsentant for Cannes Lions, at den lukker.

Det satte gang i en trio bestående af Reklamelinjen, Kreativitet & Kommunikation og Kompas Kommunikation. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

De kan nu, godt halvanden måned før årets festival, meddele, at Little Black Book Beach, fem minutters gang fra festivalpalæet, bliver et nyt samlingspunkt for de danske festivaldeltagere.

- Der er ca. 400 danske fagfolk i Cannes i løbet af festival-ugen. Og uanset om man har investeret i armbånd til palæet eller ej, så er der behov for at samle de uformelle netværks-muligheder ét sted, lyder det fra Kaare Grundtvig, der sammen med Per Holm Henriksen er fagansvarlig for Reklamelinjen, i en pressemeddelelse.

- Samtidig er det Reklamelinjens opgave at bygge bro mellem juniorer og seniorer, og det kan vi gøre med vores fælles initiativ, fortsætter han.

Brancheforening: Godt med et samlingssted

Kreativitet & Kommunikation har tidligere været partner i forbindelse med Danskerstranden, og brancheforeningens adm. direktør, Tine Aurvig-Huggenberger, siger i pressemeddelelsen: 

- Vi registrerede, at de danske bureauer, der er til stede under Cannes Lions, havde stor glæde af et samlingssted. Danskerstranden udviklede sig positivt med årene, så det har været oplagt for os fortsat at være med i et nyt tiltag. 

Tredje partner bag det danske samlingssted er Kompas Kommunikation. 

- Under Cannes Lions mødes vi ikke som konkurrenter, men fagkolleger. Kompas vil gerne være med til at sætte rammerne for et sted, hvor vi kan diskutere både fagligt og socialt, lyder det fra Thomas Hartvig, adm. direktør i Kompas Kommunikation. 

Young Creative Denmark er ikke som sådan partner i tiltaget, men er med på sidelinjen.

TV 2 er uforandret Cannes Lions-repræsentant og arrangerer sammen med Kreativitet & Kommunikation en danskerfest i Cannes, der foregår onsdag den 19. juni på Maema Plage Beach.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.