CRM-giganten Salesforce er på gaden med en analyse – et såkaldt White Paper – foretaget af IT-analysehuset IDC.

Heraf fremgår det, at der næppe er grund til at frygte, at robotter kommer til at overtage dit job i den nærmeste fremtid.

Derimod forventes kunstig intelligens og cloud computing at skabe 3,3 millioner nye job og generere mere end 859 millioner dollar (eller godt 5,5 mia. danske kr.) i nye indtægter på verdensplan frem til 2022.

Analysen baserer sig bl.a. på hvad Salesforce selv, deres kunder og partnere forventes at generere af nye arbejdspladser og indtægtskilder gennem bl.a. innovation, optimeret produktion, evnen til hurtigere at kunne gennemføre projekter og få nye produkter og services på markedet.

- Summen af Salesforce og cloud computing er så at sige større end summen af de enkelte dele og gør en stor forskel for mange mennesker og økonomier, siger Michael Zink, Regional VP og landechef for Salesforce Danmark.

- Ny teknologi kombineret med virksomheder der både har evnen og viljen, kan gøre en verden til forskel - skabe flere job, nye indtægtsmuligheder og helt nye økonomier, helt som rapporten viser og beskriver. Så der er al mulig grund til at byde kunstig intelligens og cloud computing endnu mere inden for, fortsætter han.

Et af elementerne i forhold til at skabe nye jobs og bedre beskæftigelsesmuligheder består i Salesforces eget Trailblazer initiativ.

Med Trailblazer stilles en læringsplatform til rådighed for alle, hvor man kan lære at bruge Salesforce og flere af de relaterede funktioner, der vil gøre dem bedre klædt på til fremtidens arbejdsmarked.

Aktuelt er der ifølge Salesforce 300.000 stillinger slået op, der efterspørger Salesforce eller Salesforce-relaterede kvalifikationer, og gennemsnitslønnen for disse jobs er rundt regnet 500.000 kroner om året.