Frankrig og Kroatien er i finalen, England og Belgien røg ud – og dramaerne vil næsten ingen ende tage ved VM-slutrunden i fodbold i Rusland. 

Og hos TV 2 og kanalens annoncører er festlighederne sød musik – bl.a. har Danske Spil stor succes med en ambitiøs kampagne for Oddset, der gik i luften specifikt i forbindelse med VM i fodbold.

- Allerede inden finalen er spillet, kan vi konstatere at vores VM-kampagne har mere end indfriet vores målsætninger, siger Danske Spils Brand Manager for Oddset & Tips, Mikkel Christian Larsen og fortsætter:

- Alle væsentlige målsætninger i forhold til omsætning, rekruttering og genaktivering er opnået, og vores VM 2018-kampagne er således den mest succesfulde enkeltstående begivenhed i Oddsets historie. Så vi er meget tilfredse, på trods af at vi havde håbet på større succes på banen, hvilket vi synes, landsholdet havde fortjent.

Tal fra analysebureauet AudienceProject bekræfter succesen: En pre-post-test for TV 2 i forbindelse med VM, og de foreløbige resultater viser, at Danske Spils kampagne øger danskernes lyst til at spille og får dem til at spille på VM-kampene. 

Naturlig seer-magnet

Og der er mange gode grunde til, at Oddsets VM-kampagne har medvind. 

For det første trækker VM i fodbold 2018 naturligt nok rigtig mange seere og brugere på alle TV 2’s platforme: VM-kampene ligger på top 10 over de mest sete tv-programmer, og også tv2.dk, TV 2’s apps og ikke mindst TV 2 PLAY mærker VM-feberen. 

Faktisk er danskernes daglige tv-sening steget med 21 minutter - eller 19 procent (3 år+), fra starten af juni til slutningen af juni.

Blandt unge mænd i aldersgruppen 20-40 år er seningen af TV 2-familien øget med hele 87 procent i samme periode, og ikke mindst denne målgruppe er attraktiv for Danske Spil.

Dermed var grundlaget for succes til stede, men Danske Spil er bestemt ikke kommet sovende til de fine resultater.

For da Danmarks kvalifikation til VM var en kendsgerning – lagde virksomheden omgående en målrettet og ambitiøs plan om at slå alle hidtidige rekorder i forhold til de væsentligste KPI’er på Oddset. 

SWAT-team

Arbejdet med kampagnen hos Danske Spil har krævet en meget fokuseret indsats af alle involverede afdelinger fra Produkt, Brand, CRM, SoMe, PR, Digital, Retail, e-com m.fl., fortæller Mikkel Christian Larsen, der tilføjer, at også Danske Spils bureaupartnere er rykket tættere på virksomheden gennem hele perioden. 

Under selve VM har Danske Spil desuden haft en kerne af medarbejdere – et SWAT-team - der har arbejdet 24/7, for at kunne agere så adaptivt som overhovedet muligt og reagere på de hændelser, der sker hver dag under VM.

Integreret kommunikation har været overskriften for tilgangen til VM-kampagnen, der desuden har haft tre nøgleord, som alle aktiviteter er blevet syretestet op imod: Unikt, Relevant og Aktuelt. 

- Det har krævet et unikt samspil mellem alle vores specialistafdelinger at få de helt rigtigt timede budskaber ud i alle relevante kanaler. Der er også meget stor forskel på, hvilke triggersder gør sig gældende på tværs af de mange målgrupper, vi arbejder med, siger Mikkel Christian Larsen.

For at være relevante for alle, har Danske Spil derfor haft godt 50 forskellige kampagneaktiviteter i gang. 

- De spænder helt fra 14 forskellige tv-reklamer henover perioden, over 100 forskellige bannerpakker, egenproduktion af daglige optaktsudsendelser, 3-4 daglige social posts og daglige push-beskeder under kampene, siger Mikkel Christian Larsen.

Hertil kommer, fortæller han, digitalt timede OOH-budskaber, partnerskab på DBU Tour rundt i landet, en ”Pop Up store” på Strøget i København, landsdistribueret VM-magasin, aktivering i godt 4000 retail-butikker og meget mere.

Du kan se den seneste kampagnefilm fra Oddset her.