Reklame- og kommunikationsbranchen går massivt ind i produktionen af redaktionelt indhold de kommende år.

Eller rettere: Indhold, der minder om redaktionelt indhold, men reelt er reklame.

Hvad enten vi kalder det for content eller Native Advertising.

Spørger man Dentsu Aegis, vil content + Native udgøre over 50 pct. af marketing-budgetterne i 2020. Hos metroexpress forventer man at Native vil udgøre 8-10 pct. af annonceomsætningen næste år.

Og hos Politiken siger de, at ”minimum 10 pct. af den digitale omsætning næste år vil komme fra native advertising”, forklarer annoncedirektør Henrik Børjesson. 

I London sidder en dansker, der i årevis har advokeret af content som driver for brands.

– Her hos os i MBA (Mediacom Beyond Advertising, red.) ser vi content som værktøjet og Native som underkategorien, og vi har i flere år troet på værdien af det, siger Palle Diederichsen, Head of MBA Emea.

Skær lige ud i pap for os andre, hvorfor relevant indhold i redaktionel form pludselig er så vigtig?

– Det har det altid været, men i takt med nye teknologier og mulighederne for at ramme forbrugerne præcist i det øko-system, de indgår i, er det indlysende, at de massekommunikerede budskaber mister kraft. Kritikken af reklamer går jo på det irrelevante, ikke på det rigtige indhold.

Derfor ”Beyond Advertising”?

– Nemlig. Vi er vokset helt enormt de seneste år. Nu er vi cirka 700 medarbejdere i MBA, hvilket svarer til 10 pct. af hele Mediacoms hold, og bare min enhed, MBA Emea, er vokset til 350 medarbejdere. Så vi tror 100 pct. på, at når vi laver indhold i samarbejde med partnerne, giver det både annoncører og publishers værdi.

Et eksempel?

– Noget skægt var et samarbejde op til Le mans sidste år, hvor vi sammen med Audi og Daily Telegraph skabte video-indhold som optakt til motorløbet. Tænk sig at et legendarisk printmedie sender videoer på gaden for en annoncør, altså uden de store, tunge artikler som fundamentet.

– Vi har gjort det samme med Guardian Labs, Bauer Media og Sony, hvor især musikken og videoer tiltrak brugerne. Det viser mig, at de rigtige partnere er ekstremt vigtige, fordi vi er i stand til at skabe nye og engagerende koncepter, der tiltrækker de rigtige forbrugere.

– Vores moderselskab WPP har lanceret et partnerskab med Buzzfeed, der ud over data-komponenter involverer et onsite kreativt studio, som vi i gruppen har adgang til.Og det hjælpes på vej, fordi Ad Blocking er i vækst. Også derfor vil Native Advertising vokse i værdi, slutter Palle Diederichsen.

Diskussionen om værdien af content og Native Advertising er først lige begyndt. Især anvendelsen af Native er på vuggestadiet, selv om Berlingske Media i sidste uge sendte tillægget Exclusive på gaden, hvilket er det nyeste og skarpeste advertorial-tillæg i Danmark.

Vil du vide mere om Native Advertising og måske endda deltage i Danmarks første konference om værktøjet, så læs mere her.