I 2012 indledte Hamburg Airport en kampagne, der skulle få flere jyder og fynboer til at flyve fra – og til – Hamburg i stedet for at køre til Kastrup eller Billund.

Dengang stod det nu hedengangne fynske bureau Andersen & Blæsbjerg bag indsatsen, men fra 2014 kørte bureauet Clockwork kampagnen videre.

Budgettet var begrænset og regionalt, og de bærende medier var print - først branding og senere mere taktiske annoncer - webbannere, landing pages og PR.

Alligevel har den leveret varen:

I 2011 rejste 160.000 danskere fra lufthavnen. Derfra steg tallet jævnt til 280.000 i både 2015 og 2016.

Fin hæder i USA

Faktisk har kampagnen været så effektiv, at den ved den amerikanske Summit Marketing Effectiveness Award er blevet belønnet med en ”Best of Category Award” i Integrated Campaign.

Clockworks-kampagne for Hamburg Airport må dog dele værdigheden som kategorivinder i kongekategorien med en canadisk kampagne for byen Victoria i British Columbia - "Victoria Delivers".

Til gengæld blev der i alt kun udvalgt seks kategorivindere blandt samtlige mere end 1.200 entries i alle kategorier.

Så det slår ikke skår i den fynske glæde at skulle dele vinderværdigheden i den største af awardshowets kategorier.

- Det er rart at få en effektivitetspris op på hylden ved siden af de kreative priser, for kreativitet virker, fastslår Jan Lindholm, direktør for Clockwork.

- Og vi er ekstra glade for, at prisen falder i den største kategori, Integrated Consumer Campaign, for vores styrke er at skabe sammenhængskraft i markedsføringen. Her er kraften blevet til effekt, fortsætter han.

Kun ni pct. blev belønnet

I Summit Marketing Effectiveness Awards bliver de indsendte arbejder bedømt  på den præmis, at målet med den kommercielle kommunikation er at ændre, påvirke eller forstærke målgruppens kendskab, holdninger og opfattelser.

I juryarbejdet gives fra 1 til 25 point for idé og kreativ styrke, 1 til 25 point for evnen til at skabe et ønske eller behov, 1 til 25 point for arbejdets evne til at bringe målgruppen tættere på handling gennem strategi og kreativ eksekvering, og 1 til 25 point for evnen til at ændre, påvirke eller forstærke målgruppens kendskab, holdninger og opfattelser.

1.267 arbejder fra 13 lande deltog i år, og af dem fik blot ni pct. anerkendelse med sølv - svarende til shortliste. Ud fra sølvvinderne blev platinvindere udvalgt, og til sidst toppen af poppen: Kategorivindere.

Du kan selv tjekke alle de flotte vinderarbejder ud her.