Ingen gider høre om forsikringspolicer og selvrisiko, så derfor har Gjensidige Forsikring kastet sig ud i en ganske anden form for kommunikation for at skabe dialog med forbrugerne.

I samarbejde med content-bureauet MUST har forsikringsselskabet således taget hul på et familieunivers, som via bl.a. artikler og dokumentariske film sætter spot på nogle af de problemstillinger, der optager mange børnefamilier, men som selv den bedste forsikring, ikke kan løse.

- Det er nok de færreste børnefamilier, der sidder og taler om forsikringsprodukter over middagsbordet. Derfor har vi valgt at vende det hele lidt på hovedet og se vores relation med børnefamilierne i et helt andet perspektiv. Vi sætter derfor helt almindelige hverdagssituationer i centrum og åbner op for en helt ny dialog med vores kunder, siger Vivi Kofoed, der er marketingdirektør i Gjensidige Forsikring.

Kampagneuniverset tager fat i fire temaer - i første omgang den tiltagende overvågning i børnefamilier - og den første del af kampagnen er kommet fint fra start.

Fine foreløbige tal

På kort tid har filmen – hvor vi møder den 8-årige Bjørn, der for første gang selv skal tage bussen til svømning - genereret knap 800.000 visninger på sociale medier.

Hertil kommer en View Through Rate (antal gange, filmen er set til ende, red.) på 47 procent, hvor benchmark ifølge mediebureauet Vizeum er 18 procent.

I tilgift er antallet af besøg på www.gjensidige.dk øget med mere end 26 procent under den spæde ”soft launch” af kampagnen, som i den kommende tid bliver skaleret op med annoncering på landsdækkende TV.

Så noget tyder på, at Gjensidige Forsikring og MUST har formået at røre ved en problemstilling, der betyder noget og fylder i hverdagen for de danske børnefamilier.

Om den kreative tilgang til projektet siger Michael Jeppesen, direktør for content-bureauet MUST, at der er et interessant perspektiv i at udvikle et familieunivers, der bringer flere generationer i spil.

Skildrer virkeligheden

- Det er jo ejendommeligt, at Gjensidige blev stiftet nærmest samtidig med, at barndommen blev opfundet som begreb for 200 år siden, hvorefter familielivet, typisk hver 20. år, har undergået store forandringer, hvorfor der naturligvis er stor forskel på børns opvækst i dag i forhold til forældrenes for 20-30 år siden.

Han uddyber:

- Mange vil måske mene, at det ligger lige til højrebenet at skildre forholdet mellem bedsteforældre og deres børnebørn. Men vi vil gerne have folk til at forstå, at forsikring ikke kun er noget man køber, men rent faktisk noget, som man giver hinanden ved at stå sammen. Og i den forbindelse er det vigtigt at forstå, hvilken rolle de forskellige generationer spiller for hinandens liv – og ikke mindst, hvad kan de lære af hinanden og hinandens tid.

Bl.a. fordi forsikringer er et rationelt produkt, mener han, det vigtigt, at et forsikringsselskab viser følelser:

- Gjensidige har en reel mulighed for at positionere sig som et forsikringsselskab, der tager kundernes dagligdagsproblemer alvorligt, uden det jo behøver at fylde mere end højest nødvendigt, siger han og tilføjer:

- Omvendt er det også nødvendigt, at vi kommer med helt inden for i hjemmet hos børnefamilier, hvis vi skal skabe en høj identifikation, der får folk til at se indholdet og i sidste ende overbevise dem om, at Gjensidige har forstået de hverdagssituationer, som udspiller sig i deres egen hverdag.

Ingen grund til bekymring

Hos Gjensidige håber Vivi Kofoed, at kampagnen kan bidrage til, børnefamilierne generelt bekymrer sig lidt mindre om det, der måske kan gå galt.

- Statistikken viser, at det er mere sikkert at være barn i Danmark i dag, end da forældrene selv var børn. Alligevel viser vores egne undersøgelser, at mange er af den opfattelse, at verden i dag er blevet et farligere sted for børn, siger hun og tilføjer om målet med kampagnen:

- Vores vision er at blive det mest kundeorienterede forsikringsselskab i Danmark. Det bliver vi ikke ved at tale om os selv. Derfor nedtoner vi nu forsikringssnakken og arbejder i stedet ud fra en platform, der tager afsæt i de bekymringer og udfordringer, som optager børnefamilierne.

Der arbejdes med fire forskellige temaer i kampagnen: Overvågning, Nærvær, Det Eventløse liv og Sukker og ud over de fire film bliver hvert tema understøttet af artikler og små tv-indslag som bliver publiceret på Gjensidiges familieportal, hvor børnefamilier desuden kan søge ny viden om børn- og familieliv fra landets førende børne- og familielivseksperter.

Du kan besøge børneportalen her  – og se filmen om Bjørn herunder.