For at være helt præcis, er der indtil videre hele 157 danskere i år, der har sat signaturen på en kontrakt med aldcarmarket.dk. 

Og her tæller vi kun dem, der siden marts, hvor det blev muligt at sælge, har besøgt sitet og købt en brugt leasingbil med gratis levering lige til hoveddøren.

Måske var spørgsmålet, som erhvervsleasingselskabet ALD Automotive stillede sig selv, noget i retning af: ”Hvad skal der til, for at få danskerne til at ændre vaner og ikke bare søge efter brugt bil online – men rent faktisk at gennemføre selve købet?”

Det er et rigtig godt spørgsmål, når man på verdensplan får omkring 400.000 brugte leasingbiler retur hvert år, når man kun har to showrooms i Danmark – og yderligere et par håndfulde i resten af verden, at sælge de brugte leasingbiler fra.

For mens nettet har overtaget søgefasen, når der skal købes brugt bil, er der ikke sket meget de sidste 40-50 år, når det kommer til selve online handlen inden for bilbranchen.  For mange hænger det stadig sammen med få en søndagstur ud af det. Åbne motorhjelme, sparke dæk, køre en prøvetur rundt om blokken – og forhandle sig til fire gratis måtter.

Det er et reelt generøst tilbud

Det nye aldcarmarket.dk er designet og udviklet af Dwarf i tæt samarbejde med ALD og marketingbureauet OFF-ROAD.

– Grunden til, at det er lykkedes at sælge en så dyrog brugt vare online, handler meget om generøsiteten i tilbuddet, siger Kim Skjoldborg, CSO hos Dwarf.

– Det er en stor beslutning – men den er lettere at tage, når ALD lover hundrede kilometer prøvetur og helt gratis returnering. Det fjerner nogle meget væsentlige indvendinger og kan formidles kort og præcist. 

Samtidig er der gjort meget ud af præsentationen af hver enkelt bil. Der er, som man kunne forvente; ud- og indvendige 360 graders billeder, alle detaljer ift. specifikationer og ekstraudstyr samt supplerende billeder af de alle bilens detaljer.

Måske mere overraskende, men ikke desto mindre vigtigt for at skabe tillid og gennemsigtighed, er der billeder af selv de mindste skrammer og stenslag samt et overblik over bilens servicebog. 

– Det er en brugt bil. Og biler, der har levet et aktivt liv, har smilehuller, som de skriver på aldcarmarket.dk. Det må ikke være en skuffelse at se bilen live, når bilen købes online. Indtil nu er det lykkedes at overraske positivt, hvilket en Trustscore på 9,5 og virkelig flotte anmeldelser vidner om. For at citere et par kunder, der også stiller op på sitet: 

– I et stykke tid troede jeg, at det var en rendering af modellen, der blev vist, ligesom ved en helt ny bil. Men så opdagede jeg, at det var den rigtige bil.

– Hvis man vover at sælge en så dyr vare online. Og køre med dén returret. Så leverer man også en ordentlig vare.

– Jeg har aldrig før købt noget så dyrt på nettet. Men så trykkede jeg på køb. Jeg følte mig tryg.

Biler er jo noget, der skal opleves

Hos ALD er de glade for den flotte modtagelse af den nye service, som gør det muligt at ramme en større målgruppe: 

– Biler er jo noget, der skal opleves, og vi kan rigtig godt lide at snakke biler med vores kunder, så alle er stadig meget velkomne til at kigge forbi i Taastrup eller Fredericia og prøve nogle biler, sige Henrik Engel Eichen, Managing Director, ALD. 

– Men vi vil jo også gerne servicere alle de kunder, der bor for langt fra vores to showrooms og det er lykkedes med det nye aldcarmarket.dk, uddyber Engel Eichen.

For at styrke koblingen mellem online og offline kundeoplevelser, er platformen netop blevet udbygget med en tilbudsløsning, der bliver rullet ud efter nytår. Kunder, der gerne vil have samme prøve- og returservice som onlinekunderne, eller som måske har brug for ”lige at sove på det”, kan holde på bilen i op til 24 timer og slå til hjemme fra sofaen næste dag.

De får deres 100 kilometer prøvetur og samme returrettigheder som øvrige kunder online. Projektet følges opmærksomt fra ALDs hovedkontor i Paris, hvor man arbejder strategisk med ALDs position ift. de mange nye mobilitetskoncepter, der bliver skabt i øjeblikket.

– Står du og mangler en julegave i den helt tunge ende, så er der julerabat på aldcarmarket.dk, slutter Engel Eichen.