”Change The World Through Sport.” Sådan lyder Hummels mantra, som Envision har eksekveret på i forbindelse med VM i Rusland.

For når fodbold-VM arrangeres af et land, hvor det eksempelvis er forbudt at holde i hånd på gaden for LGBT+ personer, så rejser Hummel flaget og peger på tolerance og diversitet som en bedre vej for verden.

Faktisk nøjedes man ikke bare med et flag. Hummel har lavet en 13 meter høj regnbuetrøje bestående af 120 fodboldtrøjer i forskellige farver, som tronede ved siden af DR’s VM-studie på havnen i Aarhus under hele VM.

Fra Moskva til Hummels egen baghave

– Egentlig skulle den være sat op i Moskva, fortæller Ulrik Feldskov Juul, der er PR, Karma & Communications Manager hos Hummel.

Han fortsætter:

– Men blandt andet på grund af sikkerhedshensyn blev vi nødt til at finde et andet sted. Sammen med Envision fandt vi så på at sætte den op i vores egen baghave her på havnen i Aarhus, hvor den tilfældigvis kunne ses fra DR’s VM-studie, hvor 10.000 mennesker var samlet til fodboldfest, hver gang Danmark spillede.

– En fodboldfest, som faktisk illustrerer hele pointen med regnbuetrøjen: Når vi samles om sporten, sker det på tværs af seksualitet og diverse sociale skel. Det er det, sporten kan – og dét vi mener med Change The World Through Sport.

Regnbue-installationen er en del af en større kampagne, der også involverer en række influencers i ind- og udland, som har optrådt på sociale medier i de førnævnte fodboldtrøjer i de seks regnbuefarver.

Uden at få betaling for det, vel at mærke, men udelukkende for at støtte kampagnen, der også har givet genlyd i international presse med en potentiel reach på 100 millioner.

Kampagnen popper op under Pride Week

Desuden har mange købt deres egen trøje på hummel.net, og under dennes uges Pride Week kan alle købe en regnbuetrøje hos Unisport på Strøget og støtte kampen for LGBT+ rettigheder i Rusland.

Overskuddet fra trøjesalget går således til The Russian LGBT Sport Federation, der arbejder for tolerance af seksuelle minoriteter i russisk sport.

I samme ånd har Hummel inviteret organisationens formand til Pride Week, hvor han sammen med Lars Løkke bliver en af hovedtalerne foran 35.000 mennesker, når Pride Parade ankommer til Rådhuspladsen.