I december måned igangsatte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en kampagne med det formål at hjælpe unge i alderen 18-23 med at få bedre styr på økonomien.

Baggrunden for kampagnen er, at flere og flere unge i en tidlig alder opbygger en stor gæld, der er svær at komme af med senere i livet – hvis man ikke tager fat med det samme. 

Konceptet for indsatsen hedder Sorti16. Som en del af kampagnen er der udviklet fire konkrete leveregler for at håndtere økonomien, så man med et par nye vaner kan komme i plus på kontoen fremfor at være i overtræk. 

– Vores analyser viser, at adfærdsændrende tommelfingerregler virker bedre på den yngre målgruppe end fx budgetværktøjer og mere rationelle anvisninger, siger Flemming Steen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

– For at skabe noget content som både er interessant og formidler budskabet, har vi valgt at lave et lille eksperiment, og det er der kommet en film ud af, tilføjer Thomas Pries,. kreativ direktør hos Konstellation & Republica.

– I filmen bliver en række unge hypnotiseret til at tro, at de enten har overtræk eller plus på kontoen og herigennem viser vi forskellen i deres reaktioner, når de modtager en, for dem, MEGET stor regning.

Masse-hypnose via Facebook

Udover FaceBook er der anvendt en række YouTube’ere, som hver især har givet deres fortolkning af de fire leveregler.

– Når vi arbejder med YouTube’ere, så bruger vi dem ikke bare til at bringe vores content. De skal lave deres egen fortolkning af temaet, så formidlingen er troværdig og autentisk i forhold til deres følgere, fortsætter kontaktdirektør for Konstellation & Republica, Claus Leinøe.

Kampagnen bød også på Danmarks første livestreamede massehypnose event. Det er hypnotisøren Henrik Svanekær, som via en Facebook event blev livestreamet og hypnotiserede deltagerne til at få en bedre økonomi i 2016.

Se filmen her - efterfulgt af en optagelse fra eventen.

 
SORT I 16

Tolv unge mennesker, overtræk på kontoen og en hypnotisør med en vanvittig regning! Se hvad der skete, da vi lavede et lille eksperiment…

Opslået af Sort i 16 på 16. december 2015

 

Live Hypnose

Nåede du ikke live-hypnosen i onsdags? Så er der hjælp at hente! Her kan du se eller gense hele seancen.Find en komfortabel stol, slap helt af, og gør dig klar til et 2016 med sorte tal på bundlinjen ...

Opslået af Sort i 16 på 5. januar 2016