Da Coca-Cola for 22 år siden søsatte reklamekampagnen Christmas Caravans optrådte den jovialt runde, rød-hvid-klædte figur, som vi i dag kender som Julemanden, for første gang på den siden så berømte jule-lastbil.

Siden da har de røde lastbiler kørt gennem smukke snelandskaber på tv-skærme og biograflærreder verden over, men faktisk har de det også med at dukke op ude i virkeligheden rundt omkring på Coca-Colas forskellige markeder.

Og i den kommende måned får også danskerne mulighed for at opleve den kendte jule-lastbil.

- Julen er højtid for Coca-Cola, og jule-lastbilen er for mange danskere lige så stor en del af julen som rensdyr, bjældeklang og julemandens kane, siger Peter Hædersdal, Senior Brand Manager hos Coca-Cola Danmark, og tilføjer:

- Så vi er meget glade for, at vi i år kan køre rundt til danskerne med jule-lastbilen, der bringer nostalgi og skønne juleminder frem hos rigtig mange mennesker. Vi håber, at rigtig mange danskere vil kigge forbi, når lastbilen åbner op for et magisk juleunivers.

Special effects fra George Lucas

Da de oplyste Coca-Cola-karavaner blev introduceret i 1995 i Christmas Caravans-kampagnen var alle sejl i vanlig Coca-Cola-stil sat til: Special effects var udviklet af George Lucas’ Industrial Light and Magic Studio, der også har været med til at skabe Star Wars-filmene.

Filmen blev optaget i Vancouver i Canada - det tog lidt over fire dage at få den i kassen, og set up’et involverede bl.a. 40 statister og 30.000 lyspærer.

Tre år senere blev lastbil-karavanerne genbrugt i en kampagne, som blev kørt i mere end 100 lande – og som i dag er en af de mest anvendte Coca-Cola-kampagner nogensinde.

Jule-lastbilens tur rundt i Danmark begynder i morgen, fredag den 17. november, hvor Ishøj får besøg, og alle steder hvor lastbilen kommer forbi, bydes naturligvis på smagsprøver.

Lastbilen vil i øvrigt også blive åbnet, så man kan opleve det rød-hvide juleunivers indefra og tage billeder og selfies i julemandens kane.

Alle adresser og tidspunkter for julelastbilens tur kan findes her.

Se eller gense den oprindelige lastbil-reklamefilm her.