Julefilm fra det store udland – ikke mindst England – har i mange år været det helt store hit. Men vi kan også være med i Danmark, og lige nu har en ny julefilm fra Føtex fået luft under kane-mederne.

Filmen, der er skabt af bureauet Wibroe Duckert & Partners med Nobody i produktionsstolen og Rune Milton som instruktør, blev publiceret på Facebook onsdag morgen i en halvandet minuts-version - fulgt op af en 30 sekunders version på TV i går aftes - og lige nu spreder den sig som en løbeild:

I skrivende stund er Facebook-versionen nået ud til over en halv million brugere - den har genereret flere end 320.000 views, over 2.800 reaktioner, heriblandt flere end 350 delinger, og stribevis af kommentarer.

Og måske allermest interessant: Seerne er vilde med den.

Glem alle de der John Lewis

Kommentarsporet på Facebook nærmest flyder over af positive kommentarer. Her er et par stykker:

- Fantastisk reklamefilm - gid det var børnenes julekalender... Så ville jeg uden tvivl se alle afsnit - med eller uden børn.

- Frem med lommetørklæderne og glem alle de der John Lewis

- Her sidder man og tror at det er en ny sød julefilm og man er parat til at skrive titlen ned, så man kan huske den, når man skal finde den på dvd :-D og ja, så er det "bare" en super godt produceret reklame for føtex :-D Det er virkelig godt gået.

- Helt klart årets flotteste julereklame.

Kobling til butikken

Hos Wibroe Duckert & Partners siger kreativ chef Lasse Bækbo Hinke, at opgaven var at skabe en emotionel julefortælling:

- Vi skulle ikke erstatte den taktiske kommunikation, men bygge ovenpå den. Og så skulle vi finde en løsning, der kunne differentiere Føtex blandt konkurrenterne i markedet, og som kunne bryde den kategori, som til juletid flyder over med tilbudskommunikation.

Har I så kigget til fx de britiske John Lewis-film?

- Næh, sådan arbejder vi ikke på Partners. Vi kigger på, hvad forbrugerne ellers har præference for rent film-fortællemæssigt, og vi har så koblet det med briefen. Den store opgave var herefter været at skabe et link fra følelserne til Føtex, så vi ikke bare forfører, men rent faktisk også skaber effekt. Det gør vi ganske usubtilt ved, at kanen bliver til en indkøbsvogn, slutter Lasse Bækbo Hinke.

Du kan nyde den fine julefortælling her – credits under filmen.

Credits

Agency: Wibroe, Duckert & Partners

Creative team: Lasse Bækbo Hinke, Rasmus Petersen

Client service: Morten Sune Jonas, Henrik Juul

Director: Rune Milton

DOP: Kasper Wind

Editor: Freddie Smith

Sounddesign: Kevin Koch

VFX Supervisor+Compositing: Mikael Balle

CGI+Compositing: TGB VFX

Composer: Jonas Horsted Larsen

Casting: Artcast + Jette Termann

Producer: Niels Kau

Production Company: Nobody Cph

Media partner: Oath Nordics