- Tak for gækkebrevet, Birthe. Jeg elsker dig <3, skrev en Facebook-bruger, da hun have modtaget et fint gækkebrev med posten i påskedagene.

Men det var ikke Birthe, der havde været i gang med saks og prikker.

Ej heller Post Danmark, som mange gættede på - og slet ikke hverken Yahya Hassan eller Thomas Helmig, som et par lyttere mente, da DR-programmet Go’morgen P3 lavede et indslag om kampagnen.

Det var såmænd SuperBrugsen, der havde søsat en national gække-gættekonkurrence i forbindelse med den årlige påskekampagne.

En kampagne, der var udviklet i samarbejde med Konstellation & Republicas kreative hub React, der så dagens lys sidste sommer.  

Massiv medieomtale

Kampagnen bestod i al sin enkelthed af 352.000 gækkebreve, som SuperBrugsen sendte ud til sine medlemmer.

Efter en god uges tid afslørede kæden, at det var dén, der stod bag - og inviterede de heldige medlemmer ned i deres lokale butik efter et påskeæg.

Målet med aktiviteten var at skabe masser af gætterier på de sociale medier, drive kunder i butik på en ny måde og give butikkerne en god anledning til at ønske kunderne god påske, når der udleveres påskeæg.

Og det gik over al forventning: Medieomtalen var mildest talt massiv med indslag både på TV 2 og i DR’s Go’Morgen P3 og ikke mindst heftig aktivitet på de sociale medier. Alene på Facebook nåede SuperBrugsens initiativ et reach på tæt ved en halv million plus næsten 9.000 reaktioner, kommentarer og delinger.

Løkke gav fortabt

Omkring halvdelen af gækkebrevs-modtagerne har siden været i butikkerne og hente deres æg, men ikke alle gættede afsenderen...

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var således en af de 352.000, der modtog et gækkebrev - men i sidste uge postede han sit gækkebrev på Instagram, meldte pas på gækken og bad afsenderen om at give sig til kende.

Det affødte følgende svar fra Laurits (og SuperBrugsen) til statsministeren - og som du kan se her ser det ud som om, der bliver et møde ud af det.

Se også videoen længere nede, der fortæller om, hvordan SuperBrugsen og React lavede brevet og drev gæk med masser af danskere.

Gækkebrevet - SuperBrugsen