Med en ny webserie sætter hotelkæden Scandic i samarbejde med bureauet Hjaltelin Stahl kendisparret Esben Bjerre og Sisse Sejr ud på oplevelses-ture i det danske sommerland, og det går ikke stille for sig.

- Vi har valgt at skabe en række episoder, som vi tror, mange kan genkende sig selv i, når de selv er på ferietur med kæresten eller ægtefællen, fortæller Tine Jacobsen, der er Marketing Manager hos Scandic. 

Afsnittene byder på små finurlige episoder, hvor der opstår diskussioner om, hvad man skal lave, og hvor man skal hen - situationer, som mange formentlig kan genkende fra sig selv. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

- Hotellerne spiller selvfølgelig en stor rolle i fortællingen, men vi vil som markedsleder gerne være med til at drive hele kategorien og inspirere til at holde sommerferie i Danmark, siger Tine Jacobsen og tilføjer: 

- Mange vil måske omvendt mene, at brandet fylder for lidt, men vi fik virkelig blod på tanden, efter at vi sidste år kørte serien Det er vores Kødby.

- Den var også bygget op som webserie med gennemgående personer og handling og ikke specielt fokuseret på klassisk taktisk produktmarkedsføring – og den havde vi rigtig stor succes med.

Foreløbig fine målinger

Serien Det er vores Kødby var den tredje mest populære på YouTube i Danmark i tredje kvartal. Den nåede et kampagne-reach på 15,7 millioner på tværs af Facebook, Instagram og YouTube.

Uhjulpet brand awareness steg i kampagneperioden med ni procent. Resultaterne har naturligvis været medvirkende til, at kæden igen har satset på en influencer-strategi.

 - Det unikke ved denne kampagnetilgang er ”Time spend with brand” altså at folk bruger lang tid med brandet og ser filmene til ende, og de første målinger på den nye serie tegner også godt, siger Tine Jacobsen.

- Vores teaser posts har haft en CTR på 3,9 procent, en engagement rate på 32 procent og over 140.000 post engagement, så det er meget tilfredsstillende.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Time spend with brand for første episode ligger desuden på over fire minutter fra den organiske trafik, der skabes fra Esben og Sisses profiler - og samme positive tendens ses på Scandics egne og betalte kanaler. 

- Og så hører det med, at både Esben og Sisse har fået en masse positiv feedback på filmene på deres egne kanaler, siger Tine Jacobsen.

Skal ramme målgruppens sweet spot

Hos Hjaltelin Stahl har man i de senere år haft stor succes med influencer-satsninger for flere store brands, herunder Arla.

Og selv om brug af influencere løbende debatteres flittigt i branche- og andre medier, så er Thomas Martin Hansen, der er Senior Client Service Director hos Hjaltelin Stahl, ikke i tvivl om, at ”metoden” virker. Hvis den bruges rigtigt.

- Ja, der har været en del frem og tilbage med influencere på det sidste, men bruges de rigtigt, og rammer man målgruppens sweet spot, så kommer bytteforholdet mellem brand og underholdning bestemt til sin ret, siger han og tilføjer:

- Udover at skabe kendskab og engagement, skaber det også salg, og det er jo det, det handler om i sidste ende. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Om indsigten, som kampagnen bygger på, siger han:

- Den er, at danskerne typisk har en uges ferie "hjemme", de ikke helt ved, hvordan skal bruges. Samtidig er der så mange hemmelige og smukke oplevelser rundt i Danmark, der ikke kommer i spil - fra gastronomi og biavlere på taget og meget mere. 

Passer ind i tidsånden

For Tine Jacobsen rammer serien også fint ned i tidsånden:

- Alle taler jo om klimaet, så på den måde passer serien fint ind i den dagsorden. Forstået på den måde, at vi jo opfordrer danskerne til at nyde Danmark i ferien i stedet for at flyve om på den anden side af jordkloden, siger hun.

- Samtidig lægger vi et lidt andet filter over vores kommunikation end for eksempel VisitDenmark, som jo markedsfører kendte danske destinationer. Vi prøver i stedet at ramme det, vi kalder ”skjulte perler” – lidt mere ukendte steder i landet, som i høj grad er værd at besøge. 

Hvilke målgrupper er det, I gerne vil ramme?

- Meget bredt, vil jeg sige. Danskere mellem 25 og 55 år, som typisk bor på hotel minimum en gang om året. Men i og med at vi har valgt Sisse og Esben som frontfigurer, taler vi naturligvis også til andre målgrupper. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Kampagnen er fokuseret på Facebook, YouTube og Instagram – dels Scandics egne og dels Esben Bjerres og Sisse Sejrs. 

Webserien står dog ikke alene, men bakkes op af en række andre aktiveringer som konkurrencer, banner, nyhedsbreve, og et taktisk spor til dem, der er blevet underholdt og gerne vil vide mere.  

Du kan se mere her - og se de to første afsnit af serien herunder.

Første afsnit

Andet afsnit