Vanebrudspalæet i Aarhus er vel det mange vil kalde et kreativt hotspot.

Ned fra loftet hænger et gammelt bornholmerur. Det samme gør reolen, fyldt med bøger. Og vejen fra det ene rum til det andet går ikke gennem en dør, men igennem et gammelt klædeskab med træudskæringer.

Med andre ord er Vanebrudspalæet ikke som møde- og undervisningslokaler er flest.

Mange møde- og undervisningslokaler ligner hinanden til forveksling. Vanebrudspalæet er skabt for at tage erhvervsfolk væk fra de sædvanlige, vanebundne eller måske ligefrem kedelige møde- og undervisningslokaler og inspirere dem til at tænke nyt og være vanebrydende, fortæller Thomas Lütken, vanebrudsrådgiver og ildsjæl, som til daglig lyder ”Vovemod” til mellemnavn.

Meget passende er palæet derfor indrettet som en videnskabsmands skøre hjem anno 1892 og med egen butler, så gæster oplever at opholde sig i en ægte tidslomme.

Det er også de barske realiteter for Vanebrudspalæet, der om et års tid eller halvandet står til at må lade livet for et par højhuse. Men det har såmænd bare fået de to indehavere og ildsjæle, Thomas ”Vovemod” Lütken og Jonas ”Pindhund” Hallberg til at tage egen medicin og dermed sætte palæet på hjul for at blive trukket land og rige rundt.

Dog vil de to vanebrydere vil dog fortsat holde Vanebrudspalæet åbent. De har nemlig valgt at lægge nøglen under måtten, så virksomheder, der mangler et mødelokale til en produktpræsentation, undervisning eller et brainstorming-møde kan låne de indbydende rammer.

- For os er Vanebrudspalæet en del af en større mission om at inspirere mennesker til at opleve, hvordan lokaliteten skaber en effekt og et overskud til at bryde vaner, hvilket står i skærende kontrast til landets ofte uinspirerende kursuscentre. Så i stedet for blot at lade Vanebrudspalæet samle støv, har vi valgt at raffinere stedet og konceptet yderligere, fortæller Jonas ”Pinhund” Hallberg og forklarer, at firmaer blot skal skal gå ind Vanebrudspalæets hjemmeside og låse sig ind med nøglen Vanebryder2015.

Herefter vil der være fri adgang til at booke møde eller kurser i den inspirerende omgivelser.

Se indslaget herunder og tag med på en rundtur i Vanebrudspalæet.