I disse ”Content is King” tider er det interessant, at native advertising ifølge nye analyser slår display annoncering med flere længder.

Hvad siger analyserne, og hvorfor er native annoncering den måske hotteste marketing disciplin i USA i dag?

– Display annoncering oplever robotter, der snyder reklamekunder, kæmper med at stort set ingen af de eksponerede orker at klikke på bannere, og at det kun er halvdelen af de annonce-eksponerede brugere, der rent faktisk ser eksponeringen, siger Adam Abelin, nordisk direktør og partner i buzzanova, et af de første nordiske bureauer, der specialiserede sig i seeding og distribution af online videoer.

– Medier slås med økonomien, og mediesælgeren går en sværere tid i møde, grundet den store outsourcing af annoncer til digitale handelsbørser, tilføjer han.

Den digitale branche har bestemt sit at slås med… mener Adam Abelin, og han nævner:

– Redningen kan være native annoncering, måske den hotteste marketing disciplin i USA i dag. Nye undersøgelser viser stort set samme resultat. Native annoncering slår traditionel display med flere længder:

• Native annoncering performer bedre end andre traditionelle annoncer: Ny undersøgelse foretaget af BI Intelligence viser, at native annoncering opnår højere CTR end traditionelle annoncer på alle devises.

• Mobil native annoncering performer bedre end mobil display: På tablets og smartphones opnår traditionel display annoncering en gennemsnitlig CTR på 0,35 pct. på verdensplan, mens mobil native annoncering opnår klikrater højere end 1 pct., viser data fra Opera og Celtra. 

• Desktop native ads performer bedre end traditionel desktop display: Traditionel display har en gennemsnitlig CTR på 0,9 pct. jvf. nye data fra DoubleClick.

På niveau med pre-rolls

Vigtigt er også, at modtagerne syntes modtagelige for native annoncering, fortsætter Adam Abelin.

– Således siger næsten 20 pct. af læserne af nyhedssites, at sponsoreret content tilføjer værdi til site oplevelsen (analyse fra IAB og Edelman Berland, red.). Tallet stiger til næsten 50 pct., når det drejer sig om business- og underholdningssites.

– Modstandere af native ads tror på , at annoncering trigger brugeren til utilsigtet læsning eller klik på annoncen, men brugertest viser, at dette ikke er sandt. Hovedparten af brugerne siger, at sponsoreret content klart var til at identificere (jvf. samme undersøgelse fra IAB og Edelman Berland, red.).

Native annoncering på video udkonkurrerer pre-rolls, viser tidligere analyser:

– Tidligere har det været belyst i fx Markedsføring, at native video udkonkurrerer pre-rolls både på faktorer som image og købsintention samt, at pre-rolls ligefrem kunne have en skadelig effekt på annoncørens brand.  

– Jeg oplever selv i mit daglige virke, at fx native video-kampagner ligger med en CTR på typisk 5-15 pct., og at tre ud af hver fire brugere ser videoen til ende. Altså mange gange højere end traditionelle pre-rolls.

Medierne har også fordele

Også for medierne kan der være en række fordele ved at benytte native ads., fordi formatet kan øge den samlede annonceindtjening, da det ikke kolliderer og kannibaliserer med traditionel display, fortsætter buzzanova-partneren.

Det kan samtidig være redningskransen for et antal mediesælgere, der ellers ville være erstattet af elektroniske handelsbørser, som overtager mere og mere annoncesalg.

– Mediet skal dog sikre sig, at sponsoreret brands er relevante, har autoritet indenfor området og er tillidsvækkende. Ellers kan det  give modreaktion i form af svækkelse af mediets  troværdighed.

Hvordan ser fremtiden ud?

– Jeg vurderer, at native ads meget vel kan få sit store gennembrud i Danmark i 2015. I takt med at langt flere annoncører og medier vil stifte bekendtskab med denne nye annonceform.

– I USA udgjorde native annoncering cirka 20 pct. af den samlede display annoncering i 2013.  Det forventes at stige med cirka 500 pct. frem til 2018, hvor native ads vil være på højde med display annoncering. I Danmark udgør native ads stadig en brøkdel af den samlede display annoncering, slutter Adam Abelin.

Lidt fakta

Native annoncering kan ifølge Adam Abelin fra buzzanova defineres som:

• Når nogen betaler et medie for at bringe reklamer, der er udformet som og integreret i indholdet på det pågældende medie.

• Det være sig blogindlæg, visse former for video annoncering, sponsoreret indhold, promoverede tweets etc.

• Native ads minder i koncept om de mere traditionelle advertorials fra fx magasiner og aviser, der skal tage sig ud for at være artikler, men for som enhver der kan læse, tydeligt fremgår som paid media.

• Hensigten er således bl.a. at "undgå at forstyrre og afbryde" brugeren, som kan være tilfældet med display annoncering. Og i stedet øge værdien af brugerens oplevelse på mediet.