- Jeg kan jo sagtens, set fra et kommunikationsmæssigt perspektiv, forstå, at Greenpeace slår på os, fordi vi er store og i mange sammenhænge er frontløber i disse spørgsmål, men det virker også meget kortsigtet og meget lidt fagligt.

Sådan lyder det fra Annemette Moesgaard, kommunikationsdirektør i ATP, i kølvandet på det offentlige Greenpeace-angreb, der blev lanceret i sidste uge. Hun tilføjer:

- Greenpeace udfylder sin rolle - og vi udfylder vores - i bestræbelserne på at lykkes med en grøn omstilling. 

I kampagnen gøres danske lønmodtagere opmærksomme på at dele af deres pensionsmidler investeres i fossile brændstoffer. Formålet er, at få danskerne til at lægge pres på for at få ATP til at investere i vedvarende energi i stedet. 

Som tidligere fortalt her på markedsforing.dk, er noget af det centrale i kampagnen, at der blandt andet vises danske børn i aktion mod ATP’s hovedsæde i Hillerød på Nordsjælland.

Bag filmen – hvor skuespilleren Carsten Bjørnlund medvirker og Oh Land står for det musikalske lydspor – står den erfarne kreatør Anders Rune Mathiasen, der tidligere i karrieren bl.a. har huseret som senior kreativ i flere markante reklamebureauer, heriblandt Ogilvy, Wibroe, Duckert & Partners og Zupa.

En kunstig modsætning

Angrebet fra Greenpeace undrer Annemette Moesgaard, da hun mener, at det er med til at skabe en kunstig modsætning mellem miljøorganisationen og ATP.

Videre mener Annemette Moesgaard, at ATP og Greenpeace ser ”forskelligt på, hvad der virker bedst.”

- Vi tror på, at vi opnår større effekt ved at tage aktivt ejerskab i virksomheder og dermed være med til at få dem til at rykke sig i en grønnere retning, siger Annemette Moesgaard. 

Hun henviser til, at ATP blandt andet via sit medejerskab af Ørsted, det tidligere DONG, har været medvirkende til, at virksomheden er gået fra at være et ”sort” til et ”grønt” energiselskab.

Kommunikationsdirektøren påpeger, at ATP har ”stor respekt for Greenpeace.”

- De spiller en vigtig rolle i vores fælles mål om at skabe en grøn fremtid for vores børn, slutter Annemette Moesgaard.