Blyanter og farveblyanter, der kan plantes og blive til krydderurter, blomster eller grøntsager, når de er for korte til at skrive med, kender vi fra danske Sprout.

Men nu er virksomheden i gang med også at udvikle en makeup-blyant, der kan gå samme vej og ende som basilikum eller solsikker, når de er færdige med at forskønne look’et hos ejeren.

- Vi fortsætter med vækste markedet for vores Sproutblyant, og tager nu skridtet videre til en ny branche, som skriger på fornyelse og mere bæredygtighed, siger Sidsel Lundtang Rasmussen, der er adm. direktør i Sprout, og tilføjer:

- Makeupbranchen mærker forbrugernes stigende krav til, hvad de kommer på deres hud, hvordan det er produceret, og hvad der skal ske med produktet, når det er brugt. Så med den nye Sprout makeup pencil har vi en ambition om at plante et mere bæredygtigt mindset – både i branchen og hos forbrugerne.

I dialog med de store

Det nye produkt ligger helt i tråd med Sprouts mission om at inspirere til mere bæredygtighed – en mission, som masser af verdens store brands har taget til sig: Den danske virksomhed sælger således i dag sine patenterede spireblyanter og farveblyanter til over 60 lande.

Således har virksomheder som Disney, Coca-Cola, Marriott, Arla, Ikea, Hilton, Toyota, L’Oreal og Porsche købt store partier med logo indgraveret, som de bl.a. benytter til at kommunikere grønne budskaber ud med.

Og nu er virksomheden så – i øvrigt i samarbejde med to af verdens førende makeupblyant-producenter – i gang med at udvikle den planbare makeup-blyant.

Sprout er også i dialog med nogle af verdens store kosmetikmærker, som har vist interesse på et tidligt tidspunkt i processen.

- Vi ved ikke endnu præcist hvor makeupblyanten lander, men vi bruger god tid på at få det rigtige produkt på hylderne, og på at afsøge mulighederne for at få de rigtige samarbejdspartnere. De skal ville gøre en forskel ligesom os, siger Sidsel Lundtang Rasmussen.

Ventes klar til foråret

Den nye plantbare makeupblyant Sprout Makeup Pencil er lige nu under udvikling, men den første prototype ligger klar, oplyser selskabet.

I første omgang er der tale om en øjenblyant, men målet er senere at udvide med blyanter til læber og øjenbryn.

Blyanten kommer til at bestå af naturlige materialer og ligesom de eksisterende plantbare blyanter kommer de til at rumme en selvopløselig kapsel for enden, som indeholder frø og jord.

Blyanten forventes at være på markedet i foråret 2018, og kommer prismæssigt til at ligge lidt højere end en almindelig makeupblyant.