Det er set før, at et mediabureau er løbet med tre Rambuk-priser ved Mediadagen - men hvis ellers Markedsførings gennemgang af tidligere års vinderlister holder stik, så var der onsdag aften tale om en ”first”.

Mediabroker og Kvik Køkkener kunne nemlig sammen gå op på scenen i Langelinie Pavillonen i København ikke færre end fire gange i løbet af aftenen - idet de vandt Mediestrategiprisen, Programprisen og Effektprisen - og den fineste af dem alle Rambuk Grand Prix’en 2016: Prisen, der gives til det mest sublime mediahåndværk i 2016.

Dermed kan Kvik Køkkener føje fire Rambuk-priser til de to, virksomheden vandt ved Mediadagen 2015, og ifølge juryformand Thomas Wahl, Dansk Markedsførings direktør, var der ingen tvivl:

- Det er super-gedigent håndværk. Kvik Køkkener og Mediabroker har gjort det, alle andre siger, de gerne vil gøre, og Årets Rambuk Grand Prix viser i den grad vejen for fremtidens digitale marketing, siger han.

I motivationen fra juryen hedder det bl.a.:

Fra en branche, der ellers typisk agerer meget konservativt, er der med vinder-platformen her tale om et modigt skifte fra få traditionelle og nationale kampagner til mange digitale og lokale aktiviteter. Der er tale om en langtidsholdbar platform, baseret på grundig analyse og dyb forbrugerindsigt, som bygger bro mellem online og offline, og effekten er klar: Med samme marketingbudget har alle KPI’er udvist flot vækst - ikke mindst i kundestrøm og omsætning.

Tag annoncørerne med

Ud over Mediabroker og Kvik Køkkener var fem annoncører og 12 bureauer på scenen for at modtage en Rambuk-pris, og på spørgsmålet om, hvordan juryen generelt vurderede dette års høst, siger juryformand Thomas Wahl:

- Vi var først og fremmest meget glade for, at flere end nogensinde havde valgt at sende cases ind til bedømmelse, og ikke mindst var det interessant at se, at også andre end mediabureauerne havde indsendt. Men jeg vil også sige, at der var bred enighed i juryen om, at niveauet ikke var helt så højt, som vi kunne have ønsket os.

Vil du uddybe det?

- Ja, vi synes godt, der kunne arbejdes mere målrettet med case-præsentationerne. Ikke mindst på målgruppe-definitionerne var der en del cases, hvor vi i juryen fandt, at der var plads til forbedring. En idé kunne det måske være, at mediabureauerne tog annoncørerne med i dén proces, slutter Thomas Wahl.

Det forslag er hermed videregivet til kommende case-forfattere til Rambukken 2017 - men indtil da skal der lyde et stort tillykke til alle årets Rambuk-vindere - du kan se dem her.

Rambuk-vinderne ved Mediadagen 2016

MEDIESTRATEGIPRISEN

Mediabroker for Kvik Køkkener

Produkt: Køkken, Bad og Garderobe

Kampagnens navn: En fremtidssikret digital strategi som skaber rekordomsætning år efter år

MEDIAINNOVATIONSPRISEN

Mindshare for Fair Welcome

Produkt: Dontlabel.org

Kampagnens navn: Don’t Label

INVOLVERINGSPRISEN

OMD/&Co/Wunderman for Telenor

Produkt: Telenor Privat Julesalg

Kampagnens navn: Telenors magiske Jul

KAMPAGNEPRISEN

Vizeum/Robert Boisen & Like-minded/Be On/Molamil Radius Kommunikation for Spies Rejser

Produkt: Aktiv Ferie

Kampagnens navn: Do It for Mom

INDSIGTSPRISEN

Carat for Tryg

Produkt: Forsikringer

Kampagnens navn: Tryg – from pixels to people

PROGRAMPRISEN

Mediabroker for Kvik Køkkener

Produkt: Køkken, Bad og Garderobe

Kampagnens navn: En fremtidssikret digital strategi som skaber rekordomsætning år efter år

CONTENT ACTIVATIONPRISEN

PHD/DDB for Kræftens Bekæmpelse

Produkt: Anti-ryge kampagne

Kampagnens navn: Cool uden røg

EFFEKTPRISEN

Mediabroker for Kvik Køkkener

Produkt: Køkken, Bad og Garderobe

Kampagnens navn: En fremtidssikret digital strategi som skaber rekordomsætning år efter år

ÅRETS RAMBUK GRAND PRIX 2016

Mediabroker for Kvik Køkkener