- En film med en lille dansk dreng, der bliver udsat for seksuelt overgreb, ligger måske på en server i Rusland, men den bliver hentet ned et sted i Spanien, eller ved et uheld hjemme hos naboen. De mennesker, der producerer og deler overgrebsbilleder med børn, kender ingen grænser.

Sådan lyder en del af speaken til en ny film fra Red Barnet, som reklamebureauet Republica/Konstellation har skabt.

Filmen er rettet mod sociale medier, og skal oplyse vælgerne om Red Barnets arbejde mod overgreb på nettet forud for afstemningen om det danske EU-retsforbehold den 3. december.

Og Red Barnet vil gerne bidrage til, at vælgerne sætter deres kryds på et så oplyst grundlag som muligt, hedder det i en meddelelse fra parterne:

- Red Barnet arbejder for at beskytte børn mod seksuelle overgreb på nettet. Afgørende for det arbejde er, at Danmark forbliver i et stærkt, europæisk politisamarbejde. Det er blandt andet det, befolkningen skal stemme om den 3. december ved valget om de danske EU-retsforbehold.

Om årsagen til, at organisationen går ind i den politiske debat, skriver Red Barnet bl.a. på sin hjemmeside.

- Det danske retsforbehold betyder, ifølge Justitsministeriet, at ”Danmark står til at måtte forlade Europol-samarbejdet med den nye Europol-forordning, der forventes vedtaget næste år”. Sat på spidsen, frygter Red Barnet, at det betyder, at der vil være sager, som ikke kan blive efterforsket, og krænkere, som ikke vil blive retsforfulgt. Den aktuelle sag ved byretten i Randers, hvor en 48-årig dansk mand er tiltalt for blandt andet overgreb mod mindreårige og administration af børnepornografiske websites, viser med gruopvækkende tydelighed, hvor vigtigt politisamarbejdet på tværs af landegrænser er.

Filmen med titlen "Tag stilling før du stemmer” fortæller i skygge-teaterform historien om, hvorfor et stærkt politisamarbejde er en nødvendig del af indsatsen mod seksuelle overgreb mod børn på nettet.

Se kampagnefilmen her.