Det går langsomt fremad for Vestas. Kommercielt og i de handlinger, der bakker op om drømmen ”Wind for Prosperity”, der sigter efter at skaffe flest muligt konstant og ren energi.

I Afrika går projekterne om at skaffe hundrede af millioner fattige vindbaseret energi langsommere end ventet, erkender Morten Albæk, men hans team knokler videre.

Nu har de lanceret endnu en kommunikations-offensiv, denne gang med Scarlett Johanssons stemme i en ny film, der viser lidt om de tragiske kendsgerninger.

Om bidraget til ”Ending Energy Power – a Race We Must Win”, siger superstjernen:

– As someone who cares deeply about this planet, the idea that in this day and age young children die every year due to lack of electricity is simply unacceptable. What people want in life is a purpose. They don’t want to merely survive. What they want is an opportunity to provide a life for themselves and a chance to prove their worth. Getting them out of energy poverty gives them that opportunity.

Morten Albæk, global marketing- og kommunikationsdirektør, tilføjer:

– Vi opnår flere ting med Scarlett Johanssons speak ind over vores nye infografic. Hun opridser energifattigdommen og konsekvenserne, og vi opnår synlighed ved hendes oprigtige engagement, siger Morten Albæk.

Rudy er også med

Den lille, sobre video med skuespillerindens stærke ord er en del af udviklingen af endnu stærkere kommunikation. Derfor er ”Wind for Prosperity” sitet også fornyet.

Som en lille ekstra krølle på halen har Vestas fundet endnu en appelsin til turbanen. Det internationale advokatfirma Bracewell & Giuliani med den tidligere New York-borgmester Rudy Giuliani som partner har besluttet at assistere Vestas i kampen for ren energi.

”Wind for Prosperity” ligger i forlængelse af Bracewell & Giulianis holdninger, og derfor er det nye partnerskab med til at give Vestas-indsatsen troværdighed, vurderer Morten Albæk.

– Vi tror på, at der er et stort behov for energi til verdens mest udsatte områder, og vi håber på, at vores engagement er med til at hjælpe ”Wind for Prosperity” til at nå det ambitiøse mål, siger Julian Nichol, Managing Partner i Bracewell & Giulianis London-kontor.

Det er det britiske bureau Sundog, der har produceret filmen.

Se Vestas’ lille video og hør Scarlett Johanssons stemme her.