Da jeg første gang var på SXSW for 6 år siden, var det Makerbot’s lancering af en 3D scanner til hjemmet, der var det store trækplaster.
 
I går var det en parterapeut. For kreativitet, og hvordan vi skaber de rigtige rammer, både på og uden for arbejdspladsen, er det helt store omdrejningspunkt i Austin i år.
 
Eller som SXSW selv formulerer deres purpose. ’Helping creatives reach their goals’.
 
Og når verdens største annoncør, P&G melder ud, at de skærer deres bureauportfolio ned med 75% og insourcer de kompetencer, der ikke giver kreativ værdi, så bliver rammerne for de kreative der skal levere løsningerne på bureauerne vigtigere end nogensinde.
 
Det stiller krav til måden bureauer organiserer sig på, både på og uden for arbejdspladsen. Hvis de skal kunne levere det kreative råstof, succesfulde brands i den nye økonomi er gjort af.
 
Den helt store udfordring for bureauerne er at kreativitet ikke kan sættes på formel, og dermed er svær at skalere. Modsat mange af produkterne fra tech- og konsulentbranchen. Creative Thinking kræver nemlig fokus. Ro. Balance. Og mod, hvis arbejdet skal ende med unikke løsninger. Og det skal udføres af mennesker, der skal finde glæde og mening i det, de laver. For i sidste ende er det de kreative, der finder størst glæde i det de laver, der kommer med de stærkeste løsninger.
 
Her er 3 speakers fra årets SXSW, der havde fokus på Creative Thinking first:
 
  • Tim O’Reilly har lige udgivet bogen WTF (What’s The Future), og snakkede fra scenen om teknologiens evne til at frigøre mennesker fra de opgaver der stjæler tid fra ’Creative Thinking’. En reminder om at den nye økonomi er Creative first, og ikke Tech first.
  • Daniel Pink, der har skrevet bogen ‘The Scientific Secrets of Perfect Timing’, talte om hvordan vi kan indrette vores arbejdsdag, efter vores biologiske døgnrytme, for at skabe optimale rammer for ’Creative Thinking’.
  • Elon Musk der er blevet så populær, at der måtte trækkes lod om pladserne til hans talk, er et levende billede på, hvor langt virksomheder kan nå, når man tør putte ‘Creative thinking’ først.

For 5. år i træk rapporterer Another hjem fra SXSW i Austin, Texas.