For 14 dage siden gik værkstedskæden QuickPot i luften med en onlinefilm med fodboldikonet Stig Tøfting i den altoverskyggende hovedrolle. 
 
Og det har QuickPot bestemt ikke fortrudt, da den er kommet meget bredt ud med en million visninger på hhv. Facebook og YouTube. 
 
Målet med filmen var et generelt imageløft til kæden. Fra at konkurrere i et segment, hvor prisen er det vigtigste, er QuickPot nemlig på vej hen mod en position, hvor der lægges vægt på, at en god, dokumenteret kvalitet møder det rigtige prispunkt. 
 
- Kampagnen har resulteret i et ganske fornuftigt løft i trafik til hjemmesiden. Ikke kun fra de sociale medier, men også fra alle andre onlinekanaler siden kampagnen startede, siger Allan Vesterbæk, der er E-commerce Manager hos QuickPot og ansvarlig for strategi, implementering og udrulning af kampagnen.
 
- Samtidig ser vi øget interesse i at booke en værkstedstid på quickpot.dk, hvilket vi naturligvis glæder os over. At man af strategiske årsager valgte en 100 pct. onlinestrategi og dermed droppede flow-tv, viser sig at være helt rigtig. For med en optimal udnyttelse af både de demografiske og geografiske segmenteringsmuligheder samt ageren i forhold til brugernes adfærd på websitet, har hver eneste visning haft værdi for QuickPot, fortsætter han. 
 
Få købte visninger 
 
Nu kunne man jo spørge, om man ikke bare kan købe sig til en million visninger?   Svaret er naturligvis ja, men Allan Vesterbæk forsikrer, at det brugte beløb på at give kampagnen et ekstra rygstød har været endda overordentligt beskedent.  
 
- Vi har satset på, at samarbejdet med Stig Tøfting ville hjælpe os godt på vej med de organiske visninger, og det fik vi ret i. Ikke mindst Stigs følgere på Facebook har været aktive med delinger, likes og kommentarer.  
 
- Og så har vi virkelig formået at aktivere vores egne medarbejdere på de sociale medier. På den måde fik kampagnen en rigtig god start — en start, som vi har bygget videre på, siger Allan Vesterbæk. 
 
Der er ingen succes-formel på SoMe
 
Niels Peder Ravn, ejer og kreativ direktør i QuickPots reklamebureau, Fat Pigeon, supplerer: 
 
- Opskriften på den succesfulde social-kampagne findes ikke, men vi havde alle en klar fornemmelse af, at vi havde fat i den lange ende, når vi involverede både en fodboldhelt og en masse engagerede QuickPot-medarbejdere.  
 
- Vi gik også imod strømmen for så vidt angår formatet på filmen. Alle konventioner foreskriver, at mobil-videoer skal være korte og med det taktiske budskab mast helt op i ansigtet på publikum. Vi gik i den modsatte retning: 1 minut og 9 sekunder varer filmen fra start til slut, siger Niels Peder Ravn og slutter:  
 
- Men vi var sikre på, at publikum ville føle sig underholdt. Og hvem vil ikke gerne underholdes, når man nu alligevel sidder på toilettet, flader ud hjemme på sofaen, eller hvor man nu ellers bruger tid på mobilt indhold?  
 
Og kommer der så mere af samme skuffe fra QuickPot? Ja. Formålet med den første film er bl.a. at etablere et univers. Et univers, som vil blive foldet yderligere ud i løbet af foråret. 
 
Se eller gense Stig Tøftings QuickPot-reklame her: