Trods navnet London International Award har den snart 28 år gamle pris i de seneste to år reelt haft hovedkontor i New York, men æren ved at vinde en af de vingede statuetter er ikke blevet mindre af den grund.

Sidste år kunne vi kippe med Dannebrog for Thomas Falkenberg, M2 Film og Midttrafiks ”Bussen”, som løb med en bronze i film-subkategorien ”Direction” ved LIA.

Og i år gentager M2 Film succesen med endnu en bronze-statuette. Denne gang sammen med LEGO for det tidligere hædrede Legends of Chima, Episode 17, Laval in Exile, som har vundet bronze i den nye kategori Branded Entertainment, Branded Television Program - Single Scripted Show.

Men det er ikke det hele, for også den tidligere multi-prisbelønnede Jack & Jones-kampagne ”Made From Cool”, som reklamebureauet & Co står bag sammen med Bacon, har fået endnu en statuette til samlingen: Af bronze og i kategorien TV/Cinema/Online Film, Campaign.

Og hvis nogen føler trang til at mene, at bronze ikke er specielt imponerende, så lad os lige for en ordens skyld fastslå, at en LIA Award faktisk er relativt vanskelig at komme i nærheden af: Bare 3 procent af de typisk omkring 15.000 indsendte bidrag vinder priser. Under 1 procent får guld.

Tørke i tre år

Årets to danske priser - og sidste års ene til ”Bussen” - kommer efter tre års dansk LIA-tørke. Hverken i 2012, i 2011 eller i 2010 var der danske cases blandt finalisterne og dermed heller ingen danske prisvindere.

Det var der til gengæld i 2009, hvor UncleGrey vandt to priser: Sølv for sin OK Benzin støtter lokalsporten-kampagne (”Der kommer spyd”) og bronze for en AXE Running-event, hvor en enlig fyr i AXE t-shirt løber foran samtlige 6.000 kvinder ved et kvindeløb. Begge film i øvrigt også produceret af M2 Film.

Endelig fik LBi Cph samme år også sølv for sin Nike Skateboarding - Debacle Premiere-event.

I 2008 blev det ikke til danske priser, men i 2007 vandt Saatchi & Saatchi til gengæld en af de sjældne guld-statuette ved LIA: Den blev givet for kampagnen ”Save Paper, Save the Planet” for Verdensnaturfonden - en kunde også UncleGrey vandt med i 2007: det var i Print-kategorien for ”Tarzan”.

Du kan se dette års danske kåringer her: LEGO og Jack & Jones.