- Brilliant, wonderful, stunning, wow, great, inspirational, genius, love it - the camera work, the music, just everything, WELL DONE.

Det er blot nogle få eksempler på de begejstrede gloser, der myldrer frem i kommentarfeltet på YouTube under Volvo Cars nyeste reklamefilm The Get Away Car.

Filmen, der blev offentliggjort onsdag, følger fire personer fra forskellige dele af verden - alle med fuld gang i karriere eller studier i storbyerne. Men efter et telefonopkald vækkes lysten til at tage væk fra et hektiske liv, hjem til familien og ud at genopleve det, der engang var deres respektive fritidsinteresser: Surfing, fotografi, mountain-biking og fluefiskeri.

Ideen stammer fra en undersøgelse, som Volvo Cars selv har gennemført, og som viser, at seks ud af 10 ville ønske, de kunne bruge mere tid på deres fritidsinteresser - især outdoor-interesser. Og blandt dem, som føler, at de har for lidt tid til at prioritere deres hobby-aktiviteter, siger 68 procent, at de synes, deres arbejder optager for meget af deres tid.

Til fluefiskeren der blev læge

Så det var oplagt at tage udgangspunkt i denne indsigt, da man skulle i gang med at skabe kommunikationen for den nye V90 Cross Country, lyder det fra Thomas Andersson, der er VP Global Marketing, Volvo Car Group, i en pressemeddelelse:

- De fleste af os når et tidspunkt i livet, hvor vi vælger en karriere frem for et liv som ski-bums eller surfer. For nogle mennesker kan konsekvensen være, at de mister fornemmelsen for naturoplevelser og udfordringer, i takt med at de etablerer sig. Kampagnen her skal minde os om, at vi skal holde fast i de mennesker og passioner, vi elsker, og at leve vores liv fuldt ud, siger han.

Filmen, der varer lige knap tre minutter, har en ganske speciel lydside: En optagelse fra 1959 af den britiske filosof Alan Watts’ berømte tale “Live Fully Now”, hvor han fraråder mennesker at leve deres liv med det formål at opnå fremtidig status, og i stedet opfordrer til at gøre mere af det, vi elsker.

Budskabet er klart: You Can’t Live at All, Unless You Can Live Fully, Now - og det er til surferen, der er blevet CEO, fotografen, der er blevet advokat, fluefiskeren, der er blevet læge og bjergbestigeren, der er blevet ingeniør. Og til alle os andre.

Filmen er skabt af reklamebureauet Forsman & Bodenfors, den er optaget i og omkring Vancouver i Canada, og musikken er nummeret ”Life”, komponeret af Hanan Townshend.

Se med her.