Klumme: M og K. For ikke ret mange år siden var bare to bogstaver nok til at signalere kønspolitisk mangfoldighed.

Det var i et andet årtusinde, sådan cirka en sølvbryllups-tid tilbage fra nu. Dengang printannoncer og markedsføring via levende billeder stadig adskilte sig formmæssigt tydeligt fra alt det andet "rigtige, redaktionelle" indhold.

Tidsmæssigt i en galakse langt, langt væk. Sådan føles det i hvert fald her i foråret 2019, hvor man godt kan blive lidt nervøs for, at LGBTQIA-miljøet snart løber tør for ledige bogstaver, og hvor markedsføring er tilsvarende mangfoldig og stadig oftere ligner ugens NGO-indsats for at hverve flere bæredygtige medlemmer.

Carlberg vil spare på vandet. Forsikringsselskabet vil plante træer. Gillette vil have mænd til stoppe mobning og holde op med at mansplaine, hvis de skal kunne se sig selv i øjnene i barberspejlet. Landbruget vil være CO2-neutralt (engang, måske), Ørsted elsker vindmøller allerede nu  og ... you name it!

Hvem sagde NAME IT? Nå, men det er så et tøjmærke, som bruger tid, plads og penge på at fortælle om bestræbelserne på at øge de nuværende 36 procent bæredygtig bomuld i børnetøjet til 50 procent i 2020.

LÆS OGSÅ: SKAL DU MED PÅ ÅRETS CLEVER CONTENT-KONFERENCE? 

Brand- og produktnarcissismens tilbagetog

Alt sammen forståeligt i en tid hvor forbrugertrætheden over traditionelle produktforherligende reklamer breder sig med tsunami-fart, og det er helt nødvendigt med samfundsansvarlig storytelling/-doing i værktøjskassen, hvis man vil bygge langtidsholdbar relevans og vedligeholde sit trust-opbyggende potentiale som brand. Det bliver det i hvert fald lige om lidt, siger alle spå-MKLGBTQIA’erne. 

De kommende generationer stoler og håber på visionære brands som samkørselspartnere frem mod en bedre verden, og er langt mere skeptiske overfor politikeres evner og viljer. Det giver kæmpe ansvar og masser af muligheder for kommercielle aktører.  

Hvad jeg så bare ikke fatter er, hvor massivt meget content marketing, der stadig bærer præg af åbenlys mangel på en velbeskrevet indholdsstrategi, som sikrer, eller i hvert fald øger sandsynligheden for, at også content marketing-delen af den samlede indsats giver en fornuftig ROMI og lægger til brandværdien - i stedet for i bedste fald at være værdiløs, i værste fald at trække fra. 

Content marketing er jo ikke opfundet i går

Det er altså 15-20 år siden, at begrebet content marketing for alvor begyndte at dukke op i marketingmixet, parallelt med at Facebook og andre SoMe-platforme tiltrak millioner (og derefter milliarder) af brugere, som pludselig brugte deres dyrebare daglige digitale minutter på at klikke thumps-up i stedet for at orientere sig gennem traditionelle medier med dertil hørende traditionelle reklameformater.

Kom i gang - det er ikke så svært

Få nu hul på den strategi. Det kræver kun, at du og dine kolleger tager content marketing alvorligt som andet og mere end et par Facebook video-posts og fire native-annoncer, der er klædt ud som redaktionelle artikler og skamrider et Purpose, som mere eller mindre er opfundet til lejligheden og hurtigt glemt bagefter. 

Den slags er der alt for meget af.  Og så ender vi i det triste hjørne, hvor sengeproducenten taler om vigtigheden af at sove godt, eller kontorstolsfabrikanten laver indhold om det gode kollegiale sammenhold: Idé 7 -  Lav ’planken’ hver dag i 5 minutter på et fast tidspunkt - det er sjovt, og så ligger I ikke kun vandret, når I har travlt. Ja, høhø, og her kommer også et lille interview med arbejdsmiljøkonsulenten og fysioterapeuten og den unge praktikant og sandelig også direktøren, som synes det er sjovt at være med.   

Før startskuddet lyder

Før I går i gang med at tænke indholdsstrategi, er der selvfølgelig helt styr på at produkter og services er velbeskrevne og helst også tilgængelige i alle relevante digitale kanaler. Og at alt er mobil- og søgeordsoptimeret. Tjek ved det? Godt, så kan vi tale om at lægge planer for at skabe content, som tiltrækker og fastholder jeres kunder og skaber lune leads:

1. Branded content er ikke en marketing-gimmick, der lige passer den ene gang og kan glemmes den anden. At få hul på content-strategien starter med at finde de gode historier, der snor sig omkring fællesskaberne, I har med jeres kunder, fordi I laver det, I gør. Det kan være værdifællesskaber, eller det kan være helt lavpraktisk, hjælpsomt indhold. Find ud af, hvad der passer bedst til det brand I er. Er I Thought Leadership-typen, DIY-hjælperen, guiden gennem labyrinten eller noget helt tredje?  

2. Mix af inhouse og ekstern produktion fungerer som regel godt. Jeg har set mange eksempler på, at brands enten placerer al content creation inhouse eller outsourcer alt til et bureau. Ofte fungerer det bedst med et både/og set-up. Fx at de faste nyhedsmail og dag-til-dag SoMe styres af en intern redaktør, som kender organisationen indefra og så samtidig kan være garanten for, at der bliver tænkt content-vinkler med fra start i de større kampagner bureauet laver.    

3. Få tegnet landkortet over content-formaterneI skal udkomme i. I har selvfølgelig allerede en kanalstrategi bygget omkring en struktureret kunderejse, ellers se at få den på plads. Google har et fint greb på kategorisering af content-formater og hvilken rolle forskellige typer content kan spille. Det er udviklet til content strategi for videoformater på YouTube, men måden at tænke på, kan fint overføres til alle slags indhold.  

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER - KLIK HER.