Ifølge The CISCO VNI forecast elsker forbrugerne video så meget, at der i 2020 vil blive afspillet det, der svarer til 5 millioner års online-video på månedlig basis verden over.

Det er en hel del video, og det gør ikke tallet mindre, hvis man forholder sig til, at denne mængde video svarer til 82 procent af den samlede globale forbrugerbaserede internettrafik.

Video er og bliver forbrugernes foretrukne kommunikationsform, og derfor skal det også være din. Du behøver ikke at lave kæmpe videoproduktioner for at få succes med videomarkedsføring. Forbrugerne vil langt hellere opleve de autentiske hverdagsfortællinger.

Disse fortællinger kræver blot adgang til en smartphone og et headset, hvilket er noget, de fleste har adgang til. For at hjælpe dig godt i gang med de autentiske hverdagsfortællinger, får du her 5 råd. De vil gøre implementering af videomarkedsføring mere overskuelig, og forhåbentlig får du større succes med dine videoer.

1. Hold det simpelt

Video tager længere tid at producere og redigere. Derfor er det også vigtigt at holde videoproduktionen simpel. I det fleste tilfælde er det faktisk det autentiske perspektiv i videoerne, som skaber det største engagement.

2. Tekst dine videoer.

Undersøgelser viser, at 85 procent af de videoer, som bliver afspillet på Facebook, bliver afspillet uden lyd. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du bruger tid på enten at tekste dine videoer og/eller lave noget grafisk materiale, som understøtter dine pointer, og som fanger din målgruppes opmærksomhed.

3. Start med formålet


Som nævnt, så er det vigtigt at fange dine målgruppes opmærksomhed. Forbrugerne får hver dag smidt tonsvis af indhold i hovedet. Derfor har de ikke tid til, du danser om den varme grød.

Forklar med det samme, hvorfor de skal bruge tid på dit indhold. Hvis du ikke gør det, så mister du din målgruppes interesse, og de er for længst scrollet videre, inden du har fortalt dem, hvad dit budskab med videoen er.

4. Husk nu kundefokus

Din video skal ikke omhandle dine produkter, men derimod omhandle dine kunder. Dine videoer skal være informerende, inspirerende og italesætte en fælles interesse mellem dig og dine nuværende og potentielle kunder. Kunderne er nemlig ikke interesseret i dig og dine produkter.

5. Video er ikke altid det bedste valg


Video er den mest engagerende form for indhold. Algoritmen på de sociale medier elsker det, men ikke alle elsker video. Du bør derfor formidle dine budskaber via flere forskellige kommunikationsformer.

---

Er du nysgerrig på at vide mere om hvordan du udnytter video bedst i din content marketing strategi, så afholder Dansk Markedsføring & Brandmovers Skandinaviens største content marketing konference d. 11-12 april. Læs mere her