KLUMME: Åh, jeg har været så god og samtidspolitisk korrekt. For en gangs skyld har jeg formået at lade være med at læse mails i min ferie. 

Faktisk har jeg slået mail-funktionen på min telefon helt fra – ja, se mig: Jeg er mindfuld, så det batter. 

Og bedst som jeg gik og troede, at jeg kunne klare mig gennem 14 dages sommerferie i fuldt forceret, ikke-arbejdsrelateret zen, må jeg efter blot ni dage erkende, at det lige præcis er grænsen for, hvor længe jeg kan gå uden at hidse mig op. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Her vil folk der kender mig nok sige, at ni dage er en form for rekord, men jeg har trods alt ferie, så jeg forsøger udelukkende at hidse mig op over ikke-faglige ting.

Så nu er der desværre sket det, at jeg i et svagt øjeblik har åbnet LinkedIn og ladet mig indhylle i en faglig panikstemning. 

”Instagram fjerner likes”

Ja, jeg blev flået ud af #vacaymood, da det viser sig, at Instagram vil fratage os det allerhelligste. 

Vi har velvilligt ladet dem tage alverdens persondata og et stykke af vores sjæl, men nu går de efter noget, vi for alt i verden ikke vil undvære. Vores likes. 

Således bliver jeg gentagne gange mødt af formuleringen ”Instagram fjerner likes” med dertilhørende konstateringer af, at Instagram er en grisk pengemaskine (hvorfor er der ingen der har fortalt mig, at det ikke er en NGO?!), som nu vil have influencers ned med nakken, eller i hvert fald som minimum have en bid af influencer marketing-kagen. 

Og det tror jeg da helt sikkert også de vil. Altså have en del af kagen. For faktisk er Instagram jo den bærende ingrediens i den kage lige pt. Ingen Instagram, ingen kage.

Men inden der går rent mytteri i den, vil jeg opfordre til at bruge et af mine ferieadapterede mindful-tricks: træk vejret helt ned i maven.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Instagram skjuler likes

For det første er det værd at bemærke, at Instagram ikke ”fjerner” likes. De skjuler dem. Det er to forskellige ord med to forskellige betydninger. 

Dine likes eksisterer altså stadig i bedste velgående. Modtageren af dit indhold kan bare ikke se lige præcis hvor mange det enkelte stykke indhold har. Du kan stadig selv se, hvor mange likes du får. Bare rolig, de fratager dig ikke dit dopamin-kick.

For det andet er Instagram udmærket klar over, at influencers er key drivers for deres platform. Indholdsskabere, som de har brug for. Der er altså højest sandsynlig ikke tale om en djævleuddrivelse.

Og for det tredje er de blot i gang med at teste, så faktisk er der en chance for, at vi får lov til at beholde vores elskede likes. 

Det sidste var selvfølgelig en joke. Løbet er nok kørt. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Vent lidt med at gå i panik

Men betyder dette nye Instagram-tiltag så ikke, at der vil komme ændringer i måden hvorpå influencer marketing drives? Jo da. Men måske skal vi vente med at gå i panik. 

Det er åbenlyst for alle, at Instagram ikke blot skjuler likes for at beskytte ”befolkningens mentale sundhed”, som de i første omgang har proklameret. 

Der er en agenda, som vi lige nu blot kan gisne om. Men jeg er ret overbevist om, at der nok skal blive rigeligt med kage til alle. 

Så mens jeg hidser mig ned, håber jeg, at andre vil gøre det samme. Om ikke andet, vil det betyde meget for min mentale sundhed.

Like herfra <3  

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.