KLUMME: Jeg forudsiger, at du indenfor de kommende måneder vil møde en hipster-type, som har gode ideer og måske både platform og data/indsigter, som kan sørge for, at du rammer Gen Z spot on. Dette skriv beskæftiger sig ikke med det – SLET ikke

Demografi siger mindre og mindre om, hvem vi er - og hvad vi går op i og køber. Bare kig omkring dig når du forlader dit kontor i dag (det betyder, du skal kigge op fra din telefon ;-)), og du vil se en mand på 50 på løbehjul, en ung pige med strikkepinde eller andre adfærdsmønstre, som clasher med arketypiske aldersbestemte mønstre. 

Ideen om at Kirsten Birgit fra Den Korte Radioavis spiller Fallout 4 med Malene Schwartz er slet ikke så langt ude!

Det er prædikatet for den aldersløse ”generation” som Gina Pell for nylig navngav. Et prædikat som dækker langt mere over den forandring, vi konstant gennemgår – en gruppe af mennesker, som konstant ”blomster” og er i evig bevægelse. Så snart vi sætter dem i kasse, bryder de mønstret.

De lever i nuet, hele tiden opdaterede på kultur, trends og teknologi, og konstant i stand til at mixe og mingle med folk i alle aldre. Det forklarer fint, hvorfor demografisk targeting er mangelfuldt og mindre effektivt end tidligere.

Og hvorfor ikke fjerne alderskriteriet helt når vi laver vores targeting-strategier? 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Det kan lyde radikalt, men faktum er at vi arbejder og lever i en radikal verden, som er vanvittigt foranderlig og konstant under transformation. The Economist sammenlignede for nylig denne massive forandring i medieverdenen med den automatisering og omstilling, som finansmarkederne var igennem op gennem 90’erne. Det stiller enorme krav til alle, som ønsker at operere i et sådant marked på en effektiv og relevant måde. 

Indenfor de seneste fem år alene er tiden 16-24 årige europæere bruger på mobilen fordoblet. Det er kun sværere og sværere at ramme målgruppe baseret på alder bredt, og mediebrugen er flyttet via mobil ud på sociale medier i særdeleshed. 

Det var allerede tilbage i 2017, at digital mediespend blev den største del af vores industri, hvor det med 37 procent overgik TV globalt. Vi forudsiger, at i 2020 vil det globale digitale mediespend være 45 procent vs bare 31 procent for traditionel TV, og frem mod 2020 vil programmatic vækste 74 procent målt i forhold til 2017 niveauet. Så markedspladsen er digital og den er i høj grad ”addressable” eller ”biddable” (altså medievisninger kan købes automatiseret, på basis af data i et børslignende miljø). 

Det giver mulighed for kun at betale for netop dem, der er i markedet for dit produkt eller har en forventet affinitet for dit brand etc, og samtidigt er det muligt at markedsføre sig på signaler fra disse brugere og sikre en høj grad af relevans for modtageren.

Daniel Kahman har vist os, at vores hjerne kører på ”autopilot” 95 procent af tiden, og dermed bliver den fornemmeste opgave for marketing at ramme forbrugere, når de er i ”fem-procent-zonen”, hvilket demografi aldrig nogensinde kan fortælle os, da det heldigvis ikke er en konstant tilstand. Så glem always on og at vi skal tale til ”Katrine fra Ølstykke med rækkehus og 1,8 barn i husstanden”, og fokusér i stedet på at blive ”spot on”! 

Netop derfor giver det mening at arbejde ud fra filosofien om at tænke Biddable First, og herigennem starte med at mappe data (1st, 2nd og 3rd parts data). Med denne data er vi nu i stand til at forudsige, hvilken værdi der kan trækkes ud af ”biddable media” først og fremmest, for hver enkelt annoncør, således at budgetterne ikke fastlåses i traditionelle kasser og forhindrer maksimal ROI.

Så selv om overskriften kan ligne clickbait, og du måske endte med at læse om meget andet end Gen Z, så er der noget helt korrekt i, at vi tager måden, vi arbejder med segmentering på, op til overvejelse – hver dag – hver uge – ved hvert brief.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.