En ny reklamefilm fra optikerkæden Louis Nielsen må ikke spredes ved hjælp af annoncekroner på Facebook, fordi det sociale medie opfatter den som ”seksuelt provokerende”. 

I filmen ser man et par, der smider undertøjet på stranden og løber i vandet for at bade. Men mens de hopper i vandet, kommer en mand forbi og samler undertøjet op, fordi han tror, det er skrald. 

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

På skærmen toner optikerkædens kendte slogan, Sku’ Ha’ Gået til Louis Nielsen, derefter frem.

Og selv om nøgenheden er sløret, så nåede Louis Nielsen kun at sprede videoen på Facebook i få dage, før det sociale medie skred ind og forbød kæden at sende videoen bredere ud: Den var ”seksuelt provokerende” eller sexually provocative, som det hedder i Facebooks meddelelse til Louis Nielsen.

Den beslutning undrer man sig over hos optikerkæden:

- Videoen er fuldstændig harmløs, og vi kan kun ryste på hovedet over den bonerthed, som Facebook repræsenterer ved at stoppe vores annoncering af videoen, siger Kristian Mortensen, der er kommunikationschef hos Louis Nielsen.

Populær indtil den blev stoppet

Videoen var da også ganske populær hos det danske publikum i den periode, hvor den nåede at blive annonceret på Facebook - altså indtil det sociale medie greb ind. 

Det uheldige badende par blev således set af 250.000 danskere, fik flere end 2.300 likes og blev delt knapt 900 gange, mens den stadig kunne annonceres på Facebook.

Efter at reklamen første gang blev stoppet af Facebook, prøvede Louis Nielsen at få den igennem igen, men også anden gang blev den afvist.

LÆS OGSÅ: FACEBOOK FÆLDER FILM FRA LÆGER UDEN GRÆNSER.

Reklamen kan stadig ses på Louis Nielsen Facebook-side, men Kristian Mortensen mener, det bare er et spørgsmål om tid, før den også forsvinder derfra.

- Vi må ikke annoncere videoen, så der går sikkert heller ikke længe, før den helt forsvinder fra vores side, fortæller Kristian Mortensen.

Men ifølge Peter Münster, der er nordisk Head of Communications hos Facebook, handler det alene om annoncering af filmen, og det er der gode grunde til forklarer han.

Dansk frisind - global platform

- Der er ingen tvivl om, at vi har et større frisind og en anden opfattelse af hvad der er harmløst i Danmark end de fleste andre steder i verden, siger han og tilføjer:

- Det oplever vi f.eks. når vi rejser på ferie i udlandet, hvor alle jo ved, at der typisk gælder nogle andre normer end på havnebadet på Bryggen. 

Og sådan er det altså også på internettet, forklarer han videre.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

- Facebook er en global platform, hvor selv de mindste danske annoncører kan gøre brug af de samme værktøjer, der tidligere var forbeholdt de allerstørste internationale brands – og endda til et globalt publikum. 

- Vores annonceringsregler, som er strammere end vores fællesskabsregler, afspejler naturligvis det forhold, og derfor er det en god ting, at man som annoncør sætter sig ind i dem, inden man producerer sit content.

- Alternativt, at man er klar til at producere en version til Facebook, der holder sig inden for rammerne, siger Peter Münster.

Han henviser i øvrigt annoncører, som måtte være i tvivl om reglerne for ”nøgenhed eller antydet nøgenhed” i reklamer, til at kigge nærmere på Facebooks annonceringspolitik her

Se videoen her og bedøm selv, om den går over grænsen.