Hos & Co., der er blevet valgt som kreativt lead-bureau af Lendo, har man ikke haft etiske kvaler ved at indgå samarbejde med lån-sammenligningstjenesten.

- I forhold til Lendo har der ikke været etiske problemer. Det handler ikke om kviklån med en ÅOP på 25 procent. Du kan sammenligne den her tjeneste med Momondo - det handler ikke om hurtige, dyre penge, siger Mikael Jørgensen, der er adm. direktør hos & Co.

Af Lendos hjemmeside fremgår det, at selskabet i dag samarbejder med fem låneudbydere - Basisbank, Express Bank, L’EASY, Nordea og Resurs Bank - i Danmark. Express Bank præsenterer sig bl.a. således på Google: "Ansøg online om et lån og få svar på 15 minutter".

Mikael Jørgensen tilføjer: 

- Lendo er ligesom Momondo sindssygt stærke på tech, ux og markedsføring. Og produktet er grundlæggende det samme. Det handler om at give forbrugerne bedre valgmuligheder.

Lendo har netop etableret sig i Danmark og har store ambitioner. Man vil således ”ændre magtbalancen på lånemarkedet”. Torsdag oplyste selskabets marketingchef, Mie Dahlquist, at man vil ”være en af de allerstørste annoncører inden for den finansielle sektor."

- Og formentlig vil vi være den største afhængig af, hvor meget de øvrige aktører øger deres spend, lød det fra Mie Dahlquist, der oplyste videre, at man vil ”være at finde på stort set alle medieplatforme.”

- Men TV spiller en afgørende rolle i vores mediemix, da vi jo til at starte med skal skabe awareness og ændre en adfærd i forhold til, hvordan man optager lån i dag, sagde hun.

Hvad skal I lave for Lendo?

- Jeg kan ikke sige så meget endnu. Men vi sidder og kigger på, hvordan tjenesten skal positioneres - og hvordan vi får sikret, at vi får kommunikeret det rigtige. Det vigtige er, at tjenesten ikke kommer til at fremstå som en kviklåns-udbyder, siger Mikael Jørgensen.

Ifølge Lendo selv er selskabet en af de ”absolut største” annoncører i Sverige. 

Mikael Jørgensen ved endnu ikke om samarbejdet vil føre til flere ansættelser hos & Co.

Du kan se en video fra Lendos lanceringskampagne herunder: