Rygterne om e-mailens snarlige død som marketingredskab og salgskanal er stærkt overdrevne.

I hvert fald hvis man spørger Opel Danmark, hvor man gennem de senere år – sammen med det digitale bureau CoreCPH – har arbejdet særdeles målrettet med mediet. Og med hele tiden at forfine modtagernes data og tilrette budskaberne derefter.

Opels digitale marketingspecialist, Anders Juul Olesen, siger:

- Det handler rigtig meget om data. Men det er mere small data end big data. Vi skal vide, hvem kunderne er, hvor de er i deres købsproces og i det hele taget kunne time og skræddersy kommunikationen præcist. På den baggrund er vi lykkedes med at gøre e-mailen til et fantastisk effektivt værktøj.

I processen har Opel fået hjælp af det digitale bureau CoreCPH, som har specialiseret sig i marketing automation. En disciplin, der er båret af avanceret software, men hvor e-mailen ikke desto mindre spiller en afgørende rolle.

Styr på data skaber trafik

Adm. direktør i CoreCPH, Jack Petersen, siger, at bureauet hjælper kunderne med at komme i gang med de rigtige redskaber:

- Og det er selvfølgelig er vigtigt, men som Anders siger, handler det mindst lige så meget om at få styr på sine data. Og ikke mindst at få dem brugt. Der har Opel været enormt dygtige. De benytter mails i langt større grad end tidligere. Ikke mindst for at skabe trafik til butikkerne.

Opels manøvre har grundlæggende bestået af tre led: At udvide mailinglisten, at forfine data på modtagerne - og efterfølgende at bruge dataene rigtigt.

Og det har virket præcis efter hensigten:

Flere prøveture – og konvertering

Opels mailingliste er siden starten på samarbejdet med CoreCPH vokset fra 15.000 til 100.000 modtagere, samtidig med, at der er indsamlet mere viden om modtagerne og sket en øget tilpasning af indholdet. Alt sammen naturligvis i overensstemmelse med GDPR. 

Samlet har det sikret Opel en stigning i antallet af prøveture pr. måned fra 50 til mellem 200 og 300, og endnu vigtigere: Salgskonverteringen er fulgt med og ligger på omtrent syv procent.

- I dag kan vi forfine vores leads, indtil vi når en salgskonvertering på syv procent per styk. Der vil selvfølgelig være en øvre grænse for, hvor meget den metode kan skaleres, men vi har ikke nået toppen endnu, siger Anders Juul Olesen.

Vækst under radaren

Hos CoreCPH hører man til blandt de små, når det kommer til digitale bureauer, men har ikke desto mindre hjulpet brands som Fritz Hansen, Canal Digital, Intersport og Royal Canin og altså Opel med bl.a. at digitalisere kundelivscyklus, sikre vækst i tilgangen af kunder og reducere afgangen af kunder.

Men bureauets tilgang og metoder vinder genklang i markedet, og ifølge Jack Petersen handler det i høj grad om at levere en konkret tilgang til tingene. Og om at eksekvere.

Og smugkigger man i CoreCPH’s senest årsregnskab, tyder noget på, at bureauet har fat i noget: I 2015 lød driftsresultatet på godt 450.000 kroner, i 2016 på godt 1,2 mio. kroner – og i 2017

Det fremgår således, at overskuddet er steget fra i 2015 at ligge på 623.000 til i 2016 at ligge på 1,3 mio. mens det ifølge Jack Petersen i 2017 rammer i omegnen af de 3,7 mio. kroner.