Hvis man har læst Jonathan Taplins bog, Move fast and break things, så ved man hvor effektive et firma som Google kan være til at forsvare sin forretningsmodel.

Som f.eks. ved at organisere en kampagne med e-mails til politikere, der truer den.

Men selvom EU-parlamentarikerne er blevet udsat for en sådan kampagne, så har de modstået presset. I går stemte et flertal for, at reglerne for ophavsret skal strammes op, så internet-platforme som Youtube og Google News fremover skal betale skaberne af værkerne når de lægger platform til at brugerne nyder musik, film, tekster og nyheder.

Det fortæller Jyllands-Posten, som ydermere fortæller, at EU-parlamentet har oplyst, at medlemmerne i en uge i juli modtog 6 mio. mails svarende til 1100 mails om dagen til hver af de 751 parlamentsmedlemme.

Mød kvinden der vil være smykkebranchens svar på Apple. På Digital Copenhagen ’18

Ifølge Taplin, så har Google før evnet at starte en sådan kampagne ved at promote et budskab om, at ytringsfriheden på nettet er truet, og det er da også det argument, der bliver brugt mod forslaget om at stramme reglerne for ophavsret.

Jyllands-Posten citerer tyske Julia Reda fra Piratpartiet fra hendes blog:

- Beslutningen er et alvorligt angreb på det frie og åbne internet. Ved at indføre juridiske og tekniske begrænsninger på, hvad vi kan slå op og dele på nettet, sætter Europa-Parlamentet selskabers indtægter over ytringsfriheden og ser bort fra hidtidige principper, der gjorde internettet til, hvad det er i dag.

Fakta er dog, at det frie internet, hvor materiale kan deles frit, er det store stridsspørgsmål. Selvom Google har betalt 1 mia. USD om året til ophavsretshavere, så har det ikke formildet musikerne. Jonathan Taplin konstaterer desuden i sin bog, at netop det at give mulighed for at dele unikt indhold skabt af nogen andre er helt centralt for Googles succes.

Kunstnerne bakker da også op om stramningerne. Som Paul McCartney konstaterer, så er "musik og kultur vigtigt. De er vores hjerte og sjæl. Men det kommer ikke af sig selv. Det kræver hårdt arbejde af mange mennesker."