Tidligere på året solgte Parken Sport & Entertainment kæden Fitness DK til kapitalfonden Altor og Tryghedsgruppen, der ejer fitnesskæden SATS.

I september skiftede kæden så navn til SATS, og en omfattende rebranding-indsats er fortsat i fuld gang, fortæller Susanne Dam, der er Head of Marketing & Digital hos SATS i Danmark.

Hun kom til virksomheden for blot seks måneder siden, da den stadig hed Fitness DK.

- Der har været knald på. Især siden september. Vi er på den tid nået i mål med bl.a. en ny app, et nyt site og har fået styr på hele rebranding-strategien, fortæller hun fra hovedkontoret i et af Parkens kontortårne.

Medlemmerne kommer først

Rebrandingen er lige nu synlig via bl.a. ny skiltning i kædens centre, på outdoors og i tv-spots, hvor budskabet kort og kontant er, at Fitness DK bliver til SATS.

- Vi har i første omgang koncentreret os om at skabe tryghed for eksisterende medlemmer, siger Susanne Dam, der også har brugt meget tid på at totalrenovere fitnesskædens digitale setup med integration ind i SATS Nordics CRM-system.

- At skabe loyalitet og undgå churn er jo lige så meget på agendaen her, som i alle andre virksomheder med mange medlemmer, så kommunikationen har i første omgang været målrettet vores medlemsbase, fortsætter marketingchefen for SATS Danmark.

Fitnesskæden rummer 240 centre i Norden med 660.000 medlemmer. I Danmark drives 39 centre og medlemsbasen omfatter ca. 110.000 personer, hvilket er med til at gøre SATS til den største fitnesskæde i Norden.

Et stort nytårsbrag i vente

Kommunikationen går fra at være ”intern” til ”ekstern”, når næste skridt i rebrandingen rulles ud, fortæller Susanne Dam.

Ejerne, der i parentes bemærket formår at tjene penge på fitnessmarkedet i både Sverige og Norge, har nemlig sat godt 80 mio. kr. af til at integrere Fitness DK i SATS på nordisk plan.

For Susanne Dam betyder det, at hun har godt 12 mio. marketingkroner til rådighed i forbindelse med rebrandingen.

Derfor har vi også kun set de første spæde skridt i rebranding-indsatsen, der langsomt skrues op for indtil det hele ender med et stort kampagne-brag lige efter nytår, der er fitnesskædernes travleste måned i året.

- Det bliver under taglinen ”Happy New You”, fortæller Susanne Dam.

NoA er nordisk bureaupartner

SATS Nordic har allieret sig med de kreative kræfter hos NoA-bureauerne Anorak og & Co. om den del af kampagnen.

Derudover samarbejder SATS Danmark med Vizeum på mediesiden. Dertil kommer et nyt PR-samarbejde med Radius.

- Rebrandingen skal fastslå, at SATS har mere at byde på i form af nye træningsformer, og en større satsning på fx personlig træning, hvor der er et stort potentiale, siger Susanne Dam.

Alene i Norge omsætter SATS for fem gange mere på dette område end i Danmark.

SATS introducerer også et mere fleksibelt medlemskab, hvor man som kunde selv kan sammensætte sin træningsprofil og pris, så man kun betaler for det, man vælger.

- Det handler om at flytte markedet og kommunikationen væk fra prisfokus og over på kvalitet og personlige til- og fravalg i træningsøjemed, siger Susanne Dam, der kender sin kernemålgruppe – kvinder omkring de 40 – særdeles godt.

Det skyldes, at hun tidligere har arbejdet hos Egmont Publishing, hvor hun som Marketing & Brand Development Manager bl.a. var med til skabe ”ALT for damernes” populære Kvindeløb.

- ”Happy New You” bliver SATS' kommunikationsmæssige take på det, og jeg er sikker på, kampagnen vækker opsigt og styrker SATS-brandet herhjemme, når den går i luften, slutter Susanne Dam.